Στο ΕΣΥ θα ενταχθεί το νοσοκομείο και το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνάντησή του με τους επικεφαλής των δομών υγείας των φυλακών, συνοδεία και του προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας πω ότι έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και μεριμνούμε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου στο ΕΣΥ. Θέλουμε να βοηθήσουμε και τον ΟΚΑΝΑ στο πολύ σημαντικό έργο που κάνει με τους εξαρτημένους ανθρώπους. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας στους κρατούμενους».

Στο σωφρονιστικό κατάστημα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ υποδέχθηκε ο υποδιευθυντής κ. Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν η προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Φυλακών κυρία Βασιλική Φραγκαθούλα, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Γεώργιος Μαριδάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Δημήτρης Παπαθεοδωρόπουλος.

Από πλευράς ιατροφαρμακευτικού προσωπικού των φυλακών, τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η ενίσχυση του προσωπικού στο πρόγραμμα υποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων και η μέριμνα για ενίσχυση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Τον προβληματισμό των εργαζομένων συμμερίστηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των κρατουμένων – χρηστών που έχουν μπει στο πρόγραμμα είναι μεγάλος.