Ασφαλής πλοήγηση παιδιών με αναπηρία ή εκπαιδευτικές ανάγκες στο διαδίκτυο

Συνέδριο με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο οργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια.

Το συνέδριο, με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας» απευθυνόταν σε μαθητές με αναπηρία και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ξεκίνησε χθες στις 10:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00. Στόχος του ήταν η ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους του διαδικτύου, και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Παπασπύρου Σπυρίδων, ενώ παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Υποστράτηγος Μιχαιρίνας Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος Ιωάννης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος Αρκουμάνης Γεώργιος.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης με εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας και ειδικούς επιστήμονες, ενώ το κοινό απαρτιζόταν από περίπου εκατό μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθηνών και του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Ιλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα έγινε η προβολή της καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, η χρήση της οποίας και μέσω της γραμμής CYBERALERT δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω μίας πρωτοποριακής (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μαθητές, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και εκπαιδευτικό υλικό.