Κουρουμπλής: Η νέα κυβέρνηση θα διασφαλίσει την αξιοπρέπεια των καρκινοπαθών

Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς. με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, έστειλε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποσχόμενος ότι η νέα κυβέρνηση θα διασφαλίσει την αξιοπρέπεια των καρκινοπαθών.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού Υγείας:

«Οι Έλληνες καρκινοπαθείς που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους τα τελευταία χρόνια επειδή δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος της, είναι μάρτυρες της κρίσης που βιώνουμε και μέτρο της ικανότητάς μας να την αντιμετωπίσουμε.

Πέρα από την αναντίρρητη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης, με τον εντοπισμό των κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στις οποίες οφείλεται η έξαρση της νόσου, η μάχη κατά του καρκίνου θα δοθεί στο επίπεδο της θεραπείας και της στήριξης των ασθενών. Εκεί, το υψηλό κόστος των αντικαρκινικών φαρμάκων, οι διεθνείς τιμές των οποίων έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επαγγελματίες της υγείας αλλά και όλο τον ελληνικό λαό για το αυτονόητο: το θεμιτό ποσοστό της εταιρικής κερδοφορίας καθορίζεται από την πρώτιστη κοινωνική ανάγκη, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».