Θ. Τρύφων: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί λύση στην ανάπτυξη – Σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα

Προς τη σωστή κατεύθυνση βρίσκονται οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το φάρμακο και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όπως αναφέρει στο Onmed.gr ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων. Ωστόσο αυτό που είναι κρίσιμο και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα όπως αναφέρει, είναι ο προϋπολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης που είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για το 2015.

Μόλις μία μέρα μετά την πολυσυζητημένη επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας, ο πρόεδρος του θεσμικού οργάνου της φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων, σε συνέντευξή του στο Onmed.gr, σχολιάζει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, μιλάει για την επόμενη ημέρα του κλάδου, στηλιτεύει το θέμα της δραστικής ουσίας, προτείνοντας την καθιέρωση ενός διπλού συστήματος, αφού το υπάρχον συντελεί στην υποκατάσταση και σε αύξηση της συνταγογράφησης εισαγομένων πρωτοτύπων και γενοσήμων και προτείνει 6 μέτρα για την στήριξη της εθνικής πολιτικής φαρμάκου.

Παράλληλα, ως πρόεδρος της ΠΕΦ, δεσμεύεται ο κλάδος να διατηρήσει και να επεκτείνει τις μονάδες στην Ελλάδα, να καλύψει το 70% της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με οικονομικά και ποιοτικά φάρμακα, να συντελέσει στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα και να στηρίξει εμπράκτως τους ανασφάλιστους.