Ενημερωτική Ημερίδα στη Νάξο για την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Συνεχίζεται το οδοιπορικό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στην Ελλάδα με βασικό στόχο τη μείωση της θνητότητας και της νοσηρότητας στον ελληνικό πληθυσμό.
Επόμενος σταθμός το νησί της Νάξου με την Ενημερωτική Ημερίδα που οργανώνει η ΕΚΕ -την Παρασκευή 8 Μαΐου- για τους πολίτες σχετική με την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι κάτοικοι της Νάξου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή.
Επίσης θα γίνει πρακτική εξάσκηση με χρήση προπλάσματος και απινιδιστή. Ο χώρος που θα λάβει χώρα η εκπαίδευση είναι η αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Νικοδήμου, ώρες 13:00-17:30μ.μ.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στις 18:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κοινού με ομιλίες για τους Παράγοντες Καρδιαγγειακού Κινδύνου (κάπνισμα, υπέρταση, λιπίδια, μεταβολικό σύνδρομο) καθώς και ομιλία για το «Πώς να αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας θα κάνει διάλεξη με τίτλο «Έργο-Διεθνής Αναγνώριση του Ν. Πρωτονοτάριου», ενώ θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Ν. Πρωτονοτάριου.