15 Μαίου Παγκόσμια ημέρα οζώδους σκλήρυνσης

Η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως (Ε.Ε.Ο.Σ.), μαζί με τις αντίστοιχες οργανώσεις σε όλον τον κόσμο, θα τιμήσει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως.

 

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού αναφορικά με την σπάνια πάθηση, Οζώδη Σκλήρυνση. Επιστήμονες θα ενημερώσουν σχετικά με την πάθηση και χιλιάδες ασθενείς και οι οικογένειες τους θα ενωθούν για να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους.

 

Στο πλαίσιο των εορτασμών, η Ε.Ε.Ο.Σ. διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 17:30, για την ενημέρωση του κοινού γύρω από την πάθηση, καθώς και συζήτηση γύρω από καίρια θέματα που απασχολούν τη διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπισή της.

 

Επιπλέον, η Ε.Ε.Ο.Σ., η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων και το Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιούν την ίδια ημέρα, Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00 στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος, τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής της Κατερίνας Λάμπρου, η οποία έπασχε από Οζώδη Σκλήρυνση και έφυγε από κοντά μας στις 28 Ιουνίου του 2009, με θέμα «Σπάνιος Ναι… Μόνος Όχι!». Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης.