Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

H 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ), αποτελεί μια ετήσια εορτή, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται και προβάλλονται σε διεθνές επίπεδο οι 7 Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ: Ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορόσημο συμπίπτει με την επετειακή ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).
Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, χάρη στη διεθνή διάσταση που ενέχει, συνιστά μια εξαιρετική συμβολή για την παγκόσμια ειρήνη. Παράλληλα, εμπνέει και ενθαρρύνει τον κάθε Εθνικό Σύλλογο ΕΣ/ΕΗ ξεχωριστά να αναλαμβάνει την ανθρωπιστική δράση εκείνη που συμβάλλει τόσο στην πρόληψη και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου όσο και στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του (10 Ιουνίου 1877), παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην προάσπιση των 7 Θεμελιωδών Αρχών του Κινήματος. Αυτό επιβεβαιώνει η μακρόχρονη ανθρωπιστική δράση του, μια δράση συνδεδεμένη με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία και συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και ανιδιοτέλειας.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα τιμήσει και φέτος την ξεχωριστή εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΣ/ΕΗ, με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα BANQUET). Στην εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή απονομής της ειδικής Ανωτάτης Τιμητικής Διάκρισης του Χρυσού Σταυρού μετά χρυσού Στεφάνου Δάφνης στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.