ΕΟΠΥΥ και ΙΚΑ Βόλου «στα μαχαίρια» για το φαρμακείο

ΕΟΠΥΥ και ΙΚΑ Βόλου «στα μαχαίρια» για το φαρμακείο. Οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν πρόσβαση στο χώρο μετά το μεσημέρι, σε ένα κτίριο που «μοιράζονται» οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, του ΕΟΠΥΥ και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο.

Με τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών του ΙΚΑ, οι υπάλληλοι του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ παύουν να έχουν πρόσβαση στο χώρο. Κάνουν το σταυρό τους, μη συμβεί κάτι απογευματινές ώρες, διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναζητήσουν τη Διεύθυνση του ΙΚΑ για να μπούνε στο χώρο.

Το θέμα έφτασε στην Αθήνα με αποτέλεσμα από το Τμήμα Διαχείρισης των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ να αποσταλεί επείγον έγγραφο στο ΙΚΑ για τα περαιτέρω.

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ αλλά και τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Η συγκατοίκηση αυτή όμως φαίνεται ότι δεν είναι ανέφελη και αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα απίστευτα σκηνικά με τους υπαλλήλους να κάνουν έκκληση να τους δοθεί κλειδί για να μπορούν να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στο χώρο, επιστρατεύτηκε πλέον η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ από την Αθήνα για να αναλάβει δράση.

Στην επιστολή που εστάλη στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ, τονίζεται ρητά ότι «καταγράφεται δυσκολία πρόσβασης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Βόλου για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης και ότι με δεδομένο ότι στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ φυλάσσονται φάρμακα υψηλού κόστους, θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να χορηγηθούν κλειδιά στο Διευθυντή της Μονάδας του ΠΕΔΥ και στην προϊσταμένη, τουλάχιστον του φαρμακείου».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ έχει αποσταλεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, χωρίς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ να έχει ικανοποιηθεί το αίτημα.

Το θέμα της λειτουργίας του φαρμακείου και της πρόσβασης σε αυτό δεν είναι το μοναδικό που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα. Το χειμώνα είχε και πάλι ανακύψει θέμα με τη θέρμανση, καθώς δεν είχε γίνει από το ΙΚΑ εφοδιασμός με πετρέλαιο για τη μονάδα με αποτέλεσμα γιατροί, υγειονομικοί υπάλληλοι και ασφαλισμένοι για ένα μεγάλο διάστημα να τουρτουρίζουν από το κρύο και να εφοδιάζονται με αερόθερμα προκειμένου να ζεσταθούν.