Το υπουργείο Υγείας «καρατόμησε» τον Διοικητή στο ΨΝΑ & το Δρομοκαΐτειο

Τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο», Παύλου Θεοδωράκη, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης παύεται και από εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, η απόφαση ελήφθη «με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ».

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης είχαν διαταραχθεί μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ψυχικά πάσχοντως από άλλον τρόφιμο του ΨΝΑ.

Οι εργαζόμενοι τότε είχαν κατηγορήσει τον Κ. Θεοδωράκη για προσπάθεια αποδόμησης του νοσοκομείου, και μέσω μιας σειράς ενεργειών (συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατάληψη στο γραφείο διοικήσεων) είχαν αιτηθεί την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και πληρωμή εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης.

Στη συνέχεια το σωματείο των εργαζομένων κατηγόρησε τον διοικητή ότι είχε καταθέσει μήνυση εναντίον τους για την κατάληψη στο γραφείο του. Ωστόσο, με σημερινές του δηλώσεις ο κ. Θεοδωράκης διέψευσε ότι έχει πράξει κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται τέλος ότι, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, στη θέση διορίζεται ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριος Πλουμπίδης.