Παράθυρο στο νόμο για να παραμείνουν τα ΜΗΣΥΦΑ στα φαρμακεία

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  έχει σοβαρές ενστάσεις για τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ.

«Παράθυρο» να παραμείνουν στα φαρμακεία τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, αφήνει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Με δηλώσεις του την Πέμπτη στην Κοινωνία Ώρα MEGA, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «το θέμα με τα ΜΗΣΥΦΑ είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση, τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  έχει σοβαρές ενστάσεις για τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ. «Στο θέμα των ΜΗΣΥΦΑ μπορεί να έχουμε μια διαφορετική κατάληξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και αποκάλυψε ότι «ήδη υπήρξε μια συνάντηση στις Βρυξέλλες, ας περιμένουμε τις επόμενες μέρες».

Όπως είπε, η έκθεση για τα ΜΗΣΥΦΑ έλεγε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμφωνήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Η έκθεση λοιπόν του ΠΟΥ αναφέρει ότι υπάρχουν ηχηρότατες ενστάσεις για μεταφορά των ΜΗΣΥΦΑ σε άλλα κανάλια διανομής εκτός των φαρμακείων», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα διαθέτει ήδη πολυπληθές δίκτυο φαρμακείο, δεν έχει ανάγκη από επιπλέον σημεία πώλησης».