Βόλος: Επέκταση της μονάδας χημειοθεραπείας

Τα εγκαίνια επέκτασης της μονάδας χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί. Ουσιαστικά η μονάδα χημειοθεραπείας αποκτά δύο νέους χώρους με εξοπλισμό που εξασφάλισε και χρηματοδότησε ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς.

Πλέον το Νοσοκομείο θα μπορεί να εξυπηρετεί 65 καρκινοπαθείς για να κάνουν τις συνεδρίες τους, όταν συνολικά οι καρκινοπαθείς που παρακολουθούνται για το πρόβλημα υγείας από το Νοσοκομείο, αγγίζουν τους 700.

Παράλληλα το Νοσοκομείο Βόλου ζήτησε την πρόσληψη και δεύτερου επικουρικού γιατρού με την ειδικότητα της παθολογίας-ογκολογίας.

Η επέκταση της μονάδας χημειοθεραπείας ξεκίνησε ως πρωτοβουλία από τον τοπικό σύλλογο καρκινοπαθών και βρήκε την άμεση υποστήριξη της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Βασικό ρόλο, όμως στην υλοποίηση της επέκτασης έπαιξε ο γνωστός πλέον δωρητής κ. Χαράλαμπος Τσιμάς ο οποίος εξασφάλισε την τοποθέτηση του εξοπλισμού για την λειτουργία των χώρων επέκτασης.

Η μονάδα χημειοθεραπείας βρίσκεται στην παλιά πτέρυγα και έχει ανακαινιστεί εδώ και μερικά χρόνια. Διαθέτει ένα μόνιμο γιατρό ογκολόγο καθώς και ένα επικουρικό γιατρό. Μέχρι πριν λίγες ημέρες δραστηριοποιούταν και δεύτερος επικουρικός γιατρός ο οποίος τελικά αποχώρησε αφού έληξε η σύμβασή του και η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός δεύτερου επικουρικού γιατρού για την κάλυψη των αναγκών που δυστυχώς είναι αυξημένες.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαράλαμπος Μπαλής τόνισε πως «πριν μερικές εβδομάδες με επισκέφθηκαν μέλη του προεδρείου του συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας και πρότειναν την επέκταση του χώρου της μονάδας χημειοθεραπείας. Το αίτημα εξετάστηκε τόσο από την τεχνική υπηρεσία που είδε τους προτεινόμενους χώρους όσο και από την ιατρική υπηρεσία, και τελικά έγινε αποδεκτό, ενώ πρέπει να πούμε πως ίδιο αίτημα μας είχε καταθέσει και η μονάδα χημειοθεραπείας. Τα δύο επιπλέον δωμάτια καθαρίστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Παράλληλα ο σύλλογος καρκινοπαθών βρήκε στο πρόσωπο του κ. Χαράλαμπου Τσιμά τον άνθρωπο που χρηματοδότησε την τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού και πλέον η επέκταση της μονάδας χημειοθεραπείας είναι γεγονός χάρη στην ενεργοποίηση των προαναφερθέντων και οι καρκινοπαθείς μπορούν να εξυπηρετούνται ακόμη καλύτερα».

Με την επέκταση της μονάδας χημειοθεραπείας, τα κρεβάτια για συνεδρίες αυξάνονται από δεκατρία σε 19. Αυτό σημαίνει ότι 20 επιπλέον καρκινοπαθείς θα μπορούν να κάνουν συνεδρίες με το συνολικό αριθμό κάθε μέρα να φτάνει τους 65.

Επομένως πρόκειται για μια αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο Βόλου εξυπηρετεί 700 καρκινοπαθείς που στη μονάδα χημειοθεραπείας βρήκαν το καταφύγιό τους για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα υγείας τους.

Στο μεταξύ ο κ. Μπαλής σημείωσε ότι έχει αποσταλεί αίτημα στην 5η ΥΠΕ για την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού, ώστε οι γιατροί στη μονάδα χημειοθεραπεία να είναι ξανά τρεις, όπως ίσχυε δηλαδή μέχρι πρότινος.