Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες – μετανάστες στην Ειδομένη

Συστηματική και διαρκής είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προς τους πρόσφυγες, στον τελωνειακό σταθμό Ειδομένης του Κιλκίς. Οργανωμένα κλιμάκια εθελοντών και υπαλλήλων του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται καθημερινά μπροστά στο κτίριο στο Λιμάνι και ταξιδεύουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα για να βρεθούν στο πλευρό των προσφύγων. Κατόπιν απόφασης του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινού, η δράση θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η αυξημένη διέλευση προσφύγων από τη χώρα μας.

foto eidomeni3
Οι εθελοντές του Τμήματος Θεσσαλονίκης μεταφέρουν κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια και προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διάρκειας (μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν κ.λ.π.), βρεφικό γάλα, είδη προσωπικής υγιεινής και υγειονομικό υλικό (γάζες, επιδέσμους, τραυμαπλάστ, αντισηπτικά), σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς. Επίσης παρέχουν πρώτες βοήθειες σε όσους χρειάζονται.

foto eidomeni 7
Οι Ερυθροσταυρίτες συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία υποστήριξης των προσφύγων σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον συνοριακό σταθμό, σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, με φορείς και με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες.
Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης από ιδιώτες και επιχειρήσεις, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απηύθυνε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Σ. Τμήματος Θεσσαλονίκης, στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτη 10 (Λιμάνι), από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες από 9 π.μ. έως 2 μ.μ..