Η AbbVie στα 5 κορυφαία brands παγκοσμίως

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων πέντε εταιρειών παγκοσμίως όσον αφορά τη δύναμη του εμπορικού τους σήματος (brand), σύμφωνα με το δείκτη FutureBrand Index 2015.

Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς η AbbVie, παρότι συμπλήρωσε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας και είναι φαρμακευτική εταιρεία που δεν πουλά απευθείας τα προϊόντα της στους καταναλωτές, συγκρίθηκε με τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως με βάση την κεφαλαιακή τους αξία και κατέκτησε την 5η θέση, πίσω μόνο από «μεγαθήρια» του κλάδου της τεχνολογίας και των καταναλωτικών υπηρεσιών, όπως η Google, η Apple, η Microsoft και η Disney.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διάκριση αυτή καθώς αποτελεί αναγνώριση της επιτυχημένης μακροπρόθεσμης στρατηγικής που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει ως εταιρεία από την αρχή της λειτουργίας μας ως παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία» δήλωσε η κα. Άντζελα Βερναδάκη, External Relations και Market Access Director της AbbVie Ελλάδος. «Η AbbVie, με βασικό πυλώνα των δραστηριοτήτων της την καινοτομία σε όλους τους τομείς, έχει ξεκινήσει δυναμικά το ταξίδι της προς το μέλλον, πάντα με όραμα να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στις ζωές των ανθρώπων.»

Ο ετήσιος δείκτης της FutureBrand (περισσότερες πληροφορίες…), μιας από τις πρωτοπόρους εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως, δεν περιορίζεται στην αξιολόγηση της δύναμης των brands βάσει της οικονομικής τους αξίας. Παράλληλα, διευρύνει την έρευνα στο κατά πόσο η κοινή γνώμη θεωρεί ότι καλύπτουν τις γενικότερες κοινωνικές ανάγκες και επιθυμίες – από την προαγωγή της εμπιστοσύνης του κοινού, την προώθηση της καινοτομίας και το εάν έχουν καταφέρει να είναι απαραίτητα στις ζωές των ανθρώπων – και ανακατατάσσει τις 100 μεγαλύτερες, με βάση την κεφαλαιακή τους αξία, εταιρείες παγκοσμίως σε έναν εναλλακτικό «δείκτη μελλοντικής επιτυχίας».

Αυτή τη χρονιά, μάλιστα, η λίστα των κορυφαίων εταιρειών διαμορφώθηκε βάσει της υπόθεσης ότι τα πρώτα δεκαπέντε χρόνια ενός αιώνα δείχνουν το μέλλον. Όπως οι εταιρείες που αναδείχθηκαν έως το 1915 κυριάρχησαν το υπόλοιπο του προηγούμενου αιώνα, δαμάζοντας τον κόσμο γύρω μας, έτσι και οι εταιρείες που ξεχωρίζουν το 2015, θεωρείται ότι θα κυριαρχήσουν τα επόμενα εκατό χρόνια, ξεκλειδώνοντας τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Η έρευνα της FutureBrand διενεργήθηκε μέσα από 3.004 συνεντεύξεις επαγγελματιών και στελεχών, σε 17 χώρες από όλο τον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Αγγλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία και η Ιαπωνία.