«Κόκκινες γραμμές» θέτει προς τις ασφαλιστικές εταιρίες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Νέες προϋποθέσεις συνεργασίας με ιδιωτικά νοσηλευτήρια και ασφαλιστικές εταιρίες θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου θέτει, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «τις κόκκινες γραμμές του ιατρικού κόσμου, στη συνεργασία του με τον ιδιωτικό νοσηλευτικό τομέα της υγείας» και θα τις διατυπώσει αυτές «σε έκτακτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και των ασφαλιστικών εταιριών, την οποία αποφάσισε σήμερα ομόφωνα του ΔΣ του ΙΣΑ, μετά από διαμαρτυρίες πολλών μελών του».

Ειδικότερα ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι στο πλαίσιο της ομαλής συνεργασίας των γιατρών, με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

α) καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών, για τους λειτουργούς της υγείας, ανάλογες του επιστημονικού τους έργου και του επαγγελματικού τους κύρους.

β) οποιαδήποτε συμφωνία, για τις ιατρικές αμοιβές, επιβάλλεται να έχει τριμελή χαρακτήρα, με τη συμμετοχή του ιατρικού κόσμου, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και των ασφαλιστικών εταιριών

γ) άμεση καταβολή της ιατρικής αμοιβής, απευθείας στον γιατρό, χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις, όπως συμβαίνει σήμερα, με αποτέλεσμα πολλά μέλη μας να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα δώσει μάχη, για να οικοδομηθεί ένα νέο πλαίσιο υγιούς συνεργασίας με τον ιδιωτικό νοσηλευτικό τομέα της υγείας -το οποίο θα διέπεται από εμπιστοσύνη και σεβασμό στην προσφορά του ιατρικού κόσμου- προς όφελος των λειτουργών της υγείας και των ασθενών.