Δράσεις φυσικοθεραπευτών για την παγκόσμια ημέρα του κλάδου

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ιδρύθηκε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία για την Φυσικοθεραπεία (W.C.P.T), το 1951. Το φετινό μήνυμα: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες», εμπεριέχει τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των φυσικοθεραπευτών, οι οποίοι βοηθούν τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της ζωής τους.

Το Περιφερειακό Τμήμα (Π.Τ.) Αττικής του Ν.Π.Δ.Δ. «Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών» (Π.Σ.Φ) συμμετέχει ενεργά στις δράσεις για την ανάδειξη του ρόλου των φυσικοθεραπευτών στο κοινωνικό σύνολο, από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, με τις εξής δραστηριότητες:

• Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:00 – 21:00: Ημερίδα με θέμα «Φυσικοθεραπεία για όλους», σε συνεργασία με τα επιστημονικά τμήματα του Π.Σ.Φ. και τον Δήμο Αθηναίων, στο αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης”, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (οδός Ακαδημίας 50).
• Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μεγαλώνοντας με υγεία», με το Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηλιούπολης (οδός Καραμανλή και Ιάσονος).
• 7 – 13 Σεπτεμβρίου: Εθελοντική αιμοδοσία μελών, συγγενών και φίλων του Π.Τ. Αττικής για την τράπεζα αίματος του Π.Σ.Φ.