Πως να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια με τη βοήθεια του Feng Shui

Τo Feng Shui είναι αρχαία τέχνη που έχει αναπτυχθεί εδώ και 5.000 χρόνια, ξεκινώντας από την Κίνα. Είναι ένα πολύπλοκο σύνολο γνώσεων που αποκαλύπτει τον τρόπο εξισορρόπησης της ενέργειας του κάθε δεδομένου χώρου, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η καλή τύχη για τους ανθρώπους που κατοικούν ή και εργάζονται σε αυτό.

Παράλληλα όμως μας προστατεύει και από την εισροή αρνητικής ενέργειας στη ζωή μας, αρκεί να εφαρμόσουμε δύο βασικές οδηγίες feng shui.

1/ Εξετάζουμε εάν στον χώρο μας υπάρχουν αντικείμενα, έπιπλα, συσκευές που δεν μας αρέσουν

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία, στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή εξετάζοντας οτιδήποτε υπάρχει αυτή την στιγμή στον προσωπικό μας χώρο.

Ένα διακοσμητικό από μια φίλη που τελικά συγκρουστήκαμε και έφυγε από τη ζωή μας, ένα έπιπλο που έχουμε κληρονομήσει από συγγενή που δεν συμπαθούσαμε ιδιαίτερα, υφάσματα ή κάδρα που δεν θα ήταν και η πρώτη μας επιλογή, αλλά αναγκαστικά τα έχουμε στο σπίτι μας για να μην κακοκαρδίσουμε τους άλλους που τα επέλεξαν για μας, θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τον χώρο.

Κοιτάζοντας ένα αντικείμενο ή χρησιμοποιώντας ένα έπιπλο με τέτοιο “αρνητικό αποτύπωμα” δημιουργείται σε εμάς αρνητικός νευροσυσχετισμός και κατά συνέπεια η ζωή μας γεμίζει αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις.

2/ Κάνουμε απαραίτητα ενεργειακό καθαρισμό στον χώρο μας μια φορά την εβδομάδα και ειδικά μετά από συγκεντρώσεις ατόμων στον χώρο μας

Ένα σπίτι έχει την σταθερή αρμονική ροή ενέργειας Qi των κατοίκων του, η οποία διαταράσσεται κάθε φορά που εμείς καλούμε άλλους στον χώρο μας, γιατί όπως είναι λογικό κάθε άνθρωπος έχει τη δική του (θετική ή αρνητική) ενέργεια που δυστυχώς δεν είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη δική μας.

Για να αποβάλουμε την αρνητική τους ενέργεια αλλά και να διορθώσουμε την δική μας σε περίπτωση που αισθανόμαστε πως έχουμε χάσει την ισορροπία μας, είναι καλό μια φορά την εβδομάδα να βάζουμε λίγη μουσική feng shui για πέντε λεπτά και με ανοιχτά τα παράθυρα να καίμε λίγο φασκόμηλο σε όλο τον χώρο, καθαρίζοντάς τον ενεργειακά.

Με αυτούς τους δύο τρόπους διατηρούμε σταθερή τη ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας, και εμείς ζούμε σε ένα περιβάλλον με αρμονία και ηρεμία.

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

info@fengshuiinteriordesign.gr