Συμμετοχή του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη συνάντηση Εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. και τον Επίτροπο Μετανάστευσης στο νησί της Κω

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Α’ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φρανς Τίμερμανς και του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα, οι δυο Επίτροποι μετέβησαν σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 στο νησί της Κω, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναντήσεις εργασίας με Υπουργούς της Κυβέρνησης, εκπροσώπους των περιφερειακών και τοπικών Αρχών, καθώς και του αστυνομικού και λιμενικού σώματος.

DSC_0172

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό. Σε αυτή συμμετείχε ακόμη η υπεύθυνη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης κα Seija Tyrninoksa. Ο κ. Αυγερινός, μετά το πέρας αυτής, δήλωσε πως «η συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει εκτιμηθεί απόλυτα όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από τη διεθνή ευρωπαϊκή κοινότητα».

Τόσο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός όσο και η Διεθνής Ομοσπονδία, την κρίσιμη αυτή περίοδο, διαχειρίζονται και υλοποιούν έκτακτο σχέδιο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους νεοεισερχόμενους μετανάστες και πρόσφυγες (Ταμείο DREF – Disaster Relief Fund). Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω σε αυτή την προσπάθεια, μέσω της πρόσφατης έκκλησης στήριξης (Emergency Appeal) που απηύθυνε η Διεθνής Ομοσπονδία προς όλους τους Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.