Κόψτε τη ζάχαρη σε 5 ημέρες!

Μέχρι τώρα, έχετε ακούσει παντού, το μακρύ κατάλογο των λόγων αποφυγής της ζάχαρης.

Μερικά από τα πιο πειστικά είναι τα εξής:

  • Η ζάχαρη δημιουργεί έναν εθιστικό κύκλο πείνας, κούρασης και κατήφειας. Αρχικά, ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας μας ένα αίσθημα ενεργοποίησης και ευτυχίας. Όμως τα επίπεδα σακχάρου του αίματος πέφτουν γρήγορα, αφήνοντας μας τελικά ένα αίσθημα κούρασης, πείνας και κυκλοθυμίας. Έτσι θέλουμε περισσότερη ζάχαρη …
  • Η ζάχαρη προκαλεί περίσσεια αποθήκευση του λίπους: διεγείρει τον οργανισμό να παράγει ινσουλίνη, η οποία θέτει τα λιπώδη κύτταρα σε διαδικασία αποθήκευσης!
  • Η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή. Έτσι προκαλείται πόνος και γι” αυτό θεωρείται προάγγελος της καρδιακής νόσου, του διαβήτη και του καρκίνου.

Τα καλά νέα είναι ότι μας παίρνει μόνο πέντε ημέρες για να μειώσουμε δραστικά την εξάρτησή μας από τη ζάχαρη. Έτσι, θα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων (επειδή περιέχουν φορτία πρόσθετης ζάχαρης), καρυκευμάτων, γλυκών και αναψυκτικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά.

Το μειονέκτημα της διαδικασίας αυτής, όμως, είναι ότι ο πόθος μας για ζάχαρη μπορεί να είναι πάρα πολύ έντονος εκείνες τις πέντε ημέρες, γι” αυτό θα πρέπει να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τους πόθους και παράλληλα να βοηθήσουν για μία ισορροπημένη διατροφή.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαθά που πρέπει να τρώμε για να απεξαρτητοποιηθούμε από τη ζάχαρη εύκολα και γρήγορα:

1. Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, λίπος και φυτικές ίνες.

Επιλογές: αυγά, ξηροί καρποί, αβοκάντο, ελαιόλαδο, χούμους, σολομό ή κοτόπουλο χωρίς αντιβιοτικά.

2. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αντί για ψωμί, ζυμαρικά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Επιλογές: Ρόκα και κατσαρό λάχανο για αποτοξίνωση.

3. Ξινά τρόφιμα.

Επιλογές: Ξινό λάχανο.

4. Καθαρή μαύρη σοκολάτα.

Επιλογές: Σοκολάτα με 100% κακάο

και 5. Πίνετε περισσότερο νερό!