Πάνω από 12 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού συγκεντρώθηκαν για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη από τους Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο συναυλίας της Κ.Ο.Θ. με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συγκινητική και πρωτοφανής ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Θεσσαλονίκης στο κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Η πρωτοβουλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης να οργανώσει συναυλία στο Λιμάνι για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ειδομένη είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότεροι από δώδεκα τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό από τους 120 εθελοντές του Ε.Ε.Σ. και το προσωπικό του Οργανισμού που βρίσκονταν στο σημείο της συναυλίας ώρες πριν την έναρξή της. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός, ότι η προσέλευση του κόσμου, που προσέφερε βοήθεια, συνεχιζόταν ακόμη και μετά το πέρας της συναυλίας.

Όσοι Θεσσαλονικείς έσπευσαν στο Λιμάνι για να παρακολουθήσουν τη συναυλία μαγεύτηκαν από την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η οποία εκτέλεσε εισαγωγές από γνωστές όπερες και αγαπημένες διαχρονικές μελωδίες των Χέντελ, Μότσαρτ, Σμέτανα, Τσαϊκόφσκι, Μπιζέ και Μέντελσον, υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.
Χαιρετισμό κατά την έναρξη της συναυλίας απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός που επισήμανε το διαχρονικό ρόλο του Οργανισμού, ο οποίος έχει διανύσει μια πορεία 138 χρόνων, παραμένοντας το πρώτο μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα. «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερινός, «έχει να επιδείξει πολυσύνθετο και πολυδιάστατο φιλανθρωπικό έργο, που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και στην άμεση κινητοποίηση των πολιτών, και ενεργοποιείται πάντα με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».