Καταβολή οφειλών εντός Σεπτεμβρίου ζητούν οι κλινικάρχες

Συνάντηση με τρία υπουργεία, Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση, με έκτακτη κρατική επιχορήγηση εντός Σεπτεμβρίου, ζητούν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthreportaz.gr, στην επιστολή που απέστειλαν οι κλινικάρχες στους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπουργούς υπογραμμίζουν ότι «ένας υγιής και συνεπής κλάδος οδηγείται καθημερινά σε δυσπραγία και σε αναστολή των μονάδων λειτουργίας του, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «οι ιδιωτικές κλινικές λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ακροβατώντας στο κενό», ενώ καταγγέλλουν ότι για το 2015 οι επιχειρήσεις έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής, μόνο τους 2,7 μήνες.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών παραθέτει τα στοιχεία: «διανύουμε τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε πληρωθεί προκαταβολή 90% των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015, δηλαδή 2,7 μήνες στους 8 του τρέχοντος έτους. Στις οφειλές του Οργανισμού δεν πρέπει να ξεχνάμε το 10% όλου του 2012 και τους 6 μήνες για το 2013 και για το 2014 που δεν έχουν αποδοθεί συμψηφίζοντας τα ποσά αυτά με τα ληστρικά μέτρα των rebates και claw back».