Ανάγκη προσλήψεων επικουρικών φαρμακοποιών και προσωπικού στα νοσοκομεία

Την άμεση ανάγκη για ενίσχυση των νοσοκομείων με επικουρικούς φαρμακοποιούς και προσωπικό, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Δημόπουλος, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του έθεσαν σημαντικά ζητήματα που άπτονται του φαρμακευτικού κλάδου, όπως είναι η αναγκαιότητα ενεργειών για την ανάπτυξη κλινικής και νοσοκομειακής φαρμακευτικής ειδικότητας, θέμα που ήδη συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποτελεί Ευρωπαϊκό δεδομένο.

Eπίσης, επισημάνθηκε  η χρησιμότητα της ορθής κατανομής κονδυλίων για εφημερίες λοιπών επιστημόνων πλην ιατρών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες εφημέρευσης των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα αιτήματα  της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και όλοι συμφώνησαν πως οι σωστές δράσεις και η αποτελεσματική διαχείριση των δυνατοτήτων του κλάδου θα επιφέρουν  εξοικονόμηση πόρων και ποιοτικότερες παροχές.