Θερίζει ο καρκίνος στον Βόλο, 600 περιστατικά μέσα σε ένα χρόνο

Η Μαγνησιακή ογκολογική ημερίδα διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρόνια με υπεύθυνο τον γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γ. Ρήγα.

Σκοπός της ημερίδας ήταν φέτος να γνωρίσουν οι πολίτες τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Αχιλλοπούλειο και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει, απέναντι στη αντιμετώπιση της νόσου, με το Νοσοκομείο να αντιμετωπίζει περίπου 600 περιστατικά το χρόνο.

Η Μαγνησία κινείται στα επίπεδα του μέσου όρου της χώρας και όπως δήλωσε ο κ. Ρήγας δεν πρέπει να προκαλείται πανικός στον πληθυσμό.

«Δυστυχώς η κρίση δεν επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μια εμπεριστατωμένη μελέτη. Πάντως το κοινό δεν πρέπει να τρομοκρατείται» σημείωσε.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο καρκίνος αντιμετωπίζεται και σημείωσε πως οι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν μαζί με τον καρκίνο τους, αλλά όχι από αυτόν.

«Εμείς θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος για πράγματα πρακτικά και απευθυνόμαστε σε ασθενείς και τους συγγενείς τους. Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται και όταν εμείς δεν έχουμε πιθανώς κάποια μέσα που απαιτούνται για να παρέχουμε υπηρεσίες ξέρουμε ακριβώς που να παραπέμψουμε τους ασθενείς», είπε ο κ. Ρήγας.

Η παραδοχή για τον ιατρικό κόσμο είναι πως όλοι οι άνθρωποι συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

«Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι η νόσος δεν πρέπει να δαιμονοποιείται», είπε.

Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι προέχει να λειτουργήσει το ακτινοθεραπευτικό κέντρο στη Λάρισα, καθώς δεν είναι δυνατόν υπερύγχρονα μηχανήματα να μην λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και εκατοντάδες άνθρωποι να μετακομίζουν για μεγάλο διάστημα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες.

Πρωτοποριακή μέθοδος ακτινοβολιών μπορεί να εφαρμοστεί και στο Βόλο .

Ο κ. Ρήγας σημείωσε την αδιαφορία των τοπικών φορέων για τη στήριξη του Νοσοκομείου επισημαίνοντας ότι με την κινητοποίησή τους θα μπορούσε το Αχιλλοπούλειο να αποκτήσει σύγχρονα μηχανήματα σε τομείς που θα το καθιστούσαν πρότυπο.

«Υπάρχουν τόσοι φορείς στη Μαγνησία και είναι κρίμα να περιμένουμε από μεμονωμένους ανθρώπους που με ευεργεσίες βοηθούν το Αχιλλοπούλειο».