Παυλόπουλος: Στην ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα

Ένα βρέφος μόλις επτά μηνών, το οποίο έφτασε στην Ελλάδα με τους Σύρους γονείς του και υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, επισκέφθηκε σήμερα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα» σχολίασε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συνομίλησε με τους πρόσφυγες γονείς του παιδιού, ευχήθηκε περαστικά, και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τη διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

«Θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι έτσι αντιλαμβάνονται ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες γιατροί το καθήκον τους μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Δεν υπολογίζουμε το πόσο μας λείπουν και εμάς τα μέσα. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον άνθρωπο, τον αντιμετωπίζουμε ως Άνθρωπο, με βάση τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα, ευχήθηκε το μήνυμα αυτό να φθάσει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί, όπως είπε, «το ίδιο πνεύμα πρέπει να επικρατεί και εκεί, ότι τον άνθρωπο οι Ευρωπαίοι τον αντιμετωπίζουμε ενιαίως και δεν υπολογίζουμε τα σύνορα των κρατών-μελών».

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος «αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους τους εταίρους μας και πάνω εκεί μπορεί να βασισθεί η πολιτική του Ασύλου της Ευρώπης ολόκληρης».

Οι γονείς του βρέφους, πρόσφυγες από το Κομπάνι, έφτασαν από την Αλικαρνασσό στην Κω με τελικό προορισμό το Αμβούργο, όπου επρόκειτο να αναζητήσουν θεραπεία για το παιδί τους.