Το Παρίσι, μέσω των ΓτΚ, στηρίζει την Αθήνα – Φάρμακα αξίας 75.000 ευρώ για τις ανάγκες του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης

Μια πολύ σημαντική δωρεά του δήμου του Παρισιού και της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας κυρίας Anne Hidalgo, μέσω της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», φτάνει αύριο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

 

Πρόκειται για την παραλαβή φαρμάκων και υλικού αξίας 75.000 ευρώ, που παραδίδονται, μέσω του διεθνούς δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ., στο φαρμακείο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, Σταθμός Λαρίσης), ο οποίος στηρίζει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 8.500 οικογένειες και μοναχικούς πολίτες.

 

Η δωρεά αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δημάρχων των δύο ευρωπαϊκών πρωτευουσών και σηματοδοτεί, παράλληλα, την έμπρακτη στήριξη των Γιατρών του Κόσμου στην πόλη της Αθήνας. Η εν λόγω δωρεά ανακοινώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Καμίνης με τη δήμαρχο Παρισιού. Σύμφωνα με την κυρία Hidalgo, η δωρεά αυτή αποτελεί την πρώτη πράξη υλικής συνδρομής στην Αθήνα.

Τα φάρμακα θα παραδοθούν, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη από τον πρόεδρο των «Γιατρών του Κόσμου» , κ. Νικήτα Κανάκη. Τα φάρμακα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των κατοίκων της Αθήνας που απευθυνόμαστε στα έξι Δημοτικά Ιατρεία, όπως επίσης για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Αθηναίων.