Κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκε η αποστολή στην Μυτιλήνη που πραγματοποίησε η ομάδα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής», με στόχο τη συνδρομή στην υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων.
Το κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, κατέγραψε τις ανάγκες των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού και απέστειλε φάρμακα και υγειονομικό υλικό τα οποία είχαν ανάγκη.
Στο πλαίσιο της αποστολής στο νησί, οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Οι γιατροί του Ιατρείου εξέτασαν δεκάδες παιδιά τα οποία υπέφεραν κυρίως από ιώσεις του αναπνευστικού και δερματίτιδες καθώς και ενηλίκους που παρουσίαζαν ως επί το πλείστον κακώσεις των κάτω άκρων και άλλα ορθοπεδικά προβλήματα.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:
«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις του να συνδράμει τις περιοχές της χώρας και ειδικά τα ακριτικά νησιά μας που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό ρεύμα. Θα δώσουμε μάχη, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένας συνάνθρωπος ως το τελευταίο άκρο της Ελλάδας που θα μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη. Ωστόσο είναι υποχρέωση της πολιτείας να εντάξει στον Εθνικό Μεταναστευτικό Σχεδιασμό, τη συγκρότηση ενός οργανωμένου υγειονομικού δικτύου, για την κάλυψη των μεταναστών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».