Η MSD διακρίθηκε με τρία βραβεία για τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί στην Ελλάδα

Η MSD ήταν μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών στην τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2015, καθώς διακρίθηκε με 3 βραβεία, 1 Silver και 2 Bronze, για τις ενέργειες κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και για το έργο που έχει επιδείξει ως υπεύθυνη επιχείρηση, στον σημαντικό αυτό για τη χώρα τομέα.

Στην τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2015 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, η MSD έλαβε:

1. SILVER βραβείο στην κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης-Τοπικής Κοινότητας/ Κράτους, για το πρόγραμμα ”Συμμαχία για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα”- Χορηγία προγράμματος I-MBA.
Η MSD συμπράττοντας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους IDGC (Industry Disruptors Game Changers) έχει χορηγήσει από το 2012 μέχρι σήμερα, 22 υποτροφίες στους φοιτητές του International MBA (Ι-ΜΒΑ), κατεύθυνσης “Innovation and Entrepreneurship” του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η δημιουργία καινοτόμων δράσεων αλλά και η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας ήταν μερικά από τα ζητούμενα του προγράμματος τα οποία υλοποιούνται μέχρι σήμερα με επιτυχία. Καινοτόμο στοιχείο του προγράμματος αποτελεί το γεγονός ότι για την παρακολούθηση του είναι απαραίτητη η κατάθεση επιχειρηματικού πλάνου ανάπτυξης επιχείρησης. Αυτό είχε σημαντικά οφέλη για τους φοιτητές αφού ήδη 3 έχουν ήδη σχηματίσει τις δικές τους επιχειρήσεις και 4 έργα έχουν εξελιχθεί σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Υπήρξαν 3 εταιρίες που αιτήθηκαν και έλαβαν χρηματοδότηση από επενδυτές και 1 από τους υπότροφους κέρδισε στο διαγωνισμό i-bank Innovation & Technology της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Παράλληλα 1 από τους υπότροφους κάνει την πρακτική του στην Deutsche Bank του Βερολίνου, ως Analyst Credit Risk Management for Startups. Με τον τρόπο αυτό η MSD βοηθάει στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων και ανάπτυξης θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

2. BRONZE βραβείο στην κατηγορία Πρόγραμμα Επικοινωνίας/Καμπάνια για τη Δέσμευση Εργαζομένων, για το Πρόγραμμα BEST.
Η MSD έχει σαν βασική αποστολή να είναι ο κόσμος καλά και αυτό αφορά πρωτίστως τους ανθρώπους της. Με στόχο λοιπόν τη δημιουργία του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος, και την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, αναπτύχθηκε το πρόγραμμα BEST από μια ομάδα εργαζομένων στην εταιρία. Μεταξύ άλλων προσφέρονται: πρόγραμμα διατροφής με την παρουσία διαιτολόγου στα γραφεία, υγιεινό πρωινό και μαθήματα πιλάτες στο γραφείο, γυμναστήριο και πληρωμή γηπέδου ποδοσφαίρου, πεζοπορίες και ομαδικές εξωτερικές δραστηριότητες και ευέλικτο ωράριο εργασίας για την ενίσχυση της γονεικής φροντίδας. Παράλληλα η εταιρία επιβραβεύει τον υπάλληλο του μήνα και έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον πρόσφορης επικοινωνίας μεταξύ όλων των εργαζομένων και δομών διοίκησης. Σημαντικά σε αυτό έχουν συμβάλλει το «πρωινό με τον Γενικό Διευθυντή» και οι μηνιαίες συναντήσεις όλων των εργαζομένων. Οι δράσεις είχαν απήχηση στους εργαζομένους αφού οι ίδιοι ανέδειξαν την εταιρία ως το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο Best Place to Work 2015.

3. BRONZE βραβείο στην κατηγορία Υγεία & Ασφάλεια/Μεγάλη Επιχείρηση, για τα προγράμματα ενημέρωσης κοινού αναφορικά με τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα και την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα με τίτλο «Πρωτοπορώντας σε ενέργειες που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων».
Η MSD υλοποίησε 2 σημαντικά προγράμματα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας για ασθενείς με ρευματικά νοσήματα σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ασθενών και τις Πανεπιστημιακές Ρευματολογικές Κλινικές της χώρας. Το πρώτο αφορούσε στην πρόληψη της Αγκυλοποιητικής Σπονδυλαρθρίτιδας και βοήθησε περισσότερους από 35.000 ανθρώπους να εξεταστούν και να ενημερωθούν για τη νόσο.
Το δεύτερο αφορούσε στην διοργάνωση σεμιναρίων «Ζω με χαΡΑ στην κουζίνα» υπο την καθοδήγηση του Σεφ Λευτέρη Λαζάρου και πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Ηράκλειο και Πάτρα. Τα σεμινάρια έδωσαν σε πάνω από 100 άτομα με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα την ευκαιρία να έχουν μια καλύτερη καθημερινότητα στην κουζίνα. Ανακάλυψαν απλοποιημένους τρόπους εκτέλεσης συνταγών, χρησιμοποιώντας ειδικά εργονομικά εργαλεία, κατάλληλα για άτομα με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. Παράλληλα έλαβαν πολύτιμες συμβουλές για τη βελτίωση της διατροφής τους, χάρη στην παρασκευή νόστιμων συνταγών με υγιεινά συστατικά.

Ο Managing Director της MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας κ. Haseeb Ahmad, μιλώντας για τη σημασία των διακρίσεων ως επιβεβαίωση της προσήλωσης και επιβράβευσης του πολυδιάστατου έργου κοινωνικής ευθύνης της MSD στην Ελλάδα, τόνισε ότι: «Στην MSD Ελλάδας έχουμε υιοθετήσει και υλοποιούμε ένα όραμα: να οδηγούμε τις εξελίξεις που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και η απονομή αυτών των τιμητικών βραβείων είναι η απόδειξη ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο! Μαζί με θεσμικούς συνεργάτες, όπως Πανεπιστημιακοί φορείς και Ενώσεις Ασθενών, καταφέραμε να αναπτύξουμε με επιτυχία προγράμματα που είχαν θετικά αποτελέσματα, τόσο σε ότι αφορά στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, αλλά και σε ότι αφορά στην πρόληψη και τη διαχείριση ασθενειών. Παράλληλα η επιβράβευση που λάβαμε για την ανάπτυξη εσωτερικών προγραμμάτων ευημερίας δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για την διαμόρφωση του άριστου εργασιακού περιβάλλοντος και με την ίδια διάθεση θα συνεχίσουμε όλες μας τις προσπάθειες».

Τα βραβεία Hellenic Responsible Business Awards 2015, που διοργανώνει η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week, αποτελούν ένα νέο θεσμό για την επιβράβευση του έργου των υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.