Πως να αντιμετωπίσουμε τη θλίψη του χωρισμού με τη βοήθεια του feng shui

Μπορεί να μη δίνουμε την πρέπουσα σημασία, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην ζωή μας, αλλά η συναισθηματική μας κατάσταση παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά μας και κατ’ επέκταση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πρόσωπα και τις καταστάσεις γύρω μας.

Πολύ περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με μια απώλεια, ένα διαζύγιο ή πιο απλά ένα χωρισμό. Η συναισθηματική μας ενέργεια διαταράσσεται σε μεγάλο βαθμό και μας εμποδίζει πολλές φορές να λειτουργήσουμε σε επαγγελματικό ή και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η θετική ενέργεια του feng shui έρχεται να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες συνέπειες ενός χωρισμού και γιατί όχι, να προσκαλέσουμε έναν καινούργιο έρωτα στη ζωή μας.

Αρχικά, όταν επιθυμούμε εξυγίανση στον συναισθηματικό τομέα, αμέσως μετά από ένα διαζύγιο, έναν άσχημο χωρισμό ή βιώνουμε έντονες διαμάχες με τον/την σύντροφο μας (που αισθανόμαστε πως θα οδηγήσουν σε οριστική ρήξη), καλό θα είναι να κάνουμε το εξής:

Επειδή το νερό έχει εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες στο feng shui, καθώς επιφέρει κάθαρση και καινούργια θετική ενέργεια Qi στο χώρο, βρίσκουμε τον άξονα (σαν νοητή γραμμή) που συνδέει την ανατολή και τη δύση στο χώρο μας και στη μέση αυτού του άξονα (μπορεί να είναι είτε το περβάζι ενός παραθύρου, είτε κάτω από ένα έπιπλο) τοποθετούμε ένα γυάλινο μπολ με φρέσκο καθαρό νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα για ένα διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών ή μέχρι να δούμε πως συναισθηματικά επέρχεται ισορροπία και αρμονία.

Σε αυτό το μπολ με το νερό μπορούμε να τοποθετήσουμε δύο κρυστάλλους ροζ χαλαζίες, που είναι το κρύσταλλο της αγάπης σύμφωνα με το feng shui.

Έπειτα, φροντίζουμε τη βορειοανατολική πλευρά του χώρου μας, προκειμένου να βελτιωθεί η ικανότητά μας να ξεκαθαρίζουμε καταστάσεις και γεγονότα και να είμαστε ευθείς και αποφασιστικοί.

Μπορούμε σε αυτόν τον βορειοανατολικό τομέα του σπιτιού μας να τοποθετήσουμε λευκά κεριά, να χρησιμοποιήσουμε διακοσμητικά από πηλό ή πέτρα και να επιλέξουμε ροδακινί, απαλές ροζ ή λευκές αποχρώσεις στα υφάσματα και τους πίνακες.

Τέλος,  η νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού μας θα ενθαρρύνει ενεργειακά τη δημιουργία μιας καινούργιας σχέσης, με έμφαση στην επικοινωνία και τη συντροφικότητα. Αρκεί να επιλέξουμε κόκκινους, μωβ και μπορντό χρωματισμούς, με έντονα γωνιώδη σχήματα (πχ αστέρια, τρίγωνα,τετράγωνα) και να στολίσουμε την πλευρά αυτή με μεταλλικά τετράγωνα κουτιά που θα ενισχύσουν την αγάπη και την σταθερότητα στην καινούρια μας σχέση.

Γράφει η Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός, Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr