Τελετή παράδοσης – παραλαβής στη 1 μετά το μεσημέρι από Πάνο Κουρουμπλή σε Ανδρέα Ξανθό

Τελετή παράδοσης παραλαβής σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας στην αίθουσα Τελετών. Επικεφαλής στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας αναλαμβάνει ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Υγείας , Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος αναβαθμίζεται καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετακινείται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ.Ξανθός επανειλημμένα έχει αναφερθεί στις παρεμβάσεις του για την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου τομέα της Υγείας, αναβάθμισης του συστήματος με στελέχωση των νοσοκομείων , βελτίωση της πρωτοβάθμιας Υγείας κι αλλαγής του μοντέλου διοίκησης στα νοσοκομεία με πιο συλλογικές διαδικασίες. Ο  νυν υπουργός Υγείας είναι γιατρός, μικροβιολόγος, βουλευτής Ρεθύμνου.

Ο Ανδρέας Ξανθός ήταν γνωστός στον ιατρικό χώρο, καθώς ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης,  με υποψήφιο Περιφερειάρχη, το Γεώργιο Σταθάκη. Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με τν ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012, επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και τώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.