Στον εισαγγελέα οι παιδίατροι που κινδυνολογούν για τα εμβόλια

Καταγγελία προς τους αρμόδιους φορείς και τον εισαγγελέα, απευθύνουν οι παιδίατροι, έπειτα από μία ανώνυμη επιστολή που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο για κινδύνους από εμβολιασμό.

Σε έγγραφη καταγγελία προς τις αρχές και τον αρμόδιο εισαγγελέα, προχώρησε η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, έπειτα από αναρτήσεις σε μία σειρά ιστοσελίδων, περί κινδύνων από τα παιδικά εμβόλια.

Με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οι παιδίατροι κάνουν λόγο για ανώνυμο κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε στις εν λόγω ιστοσελίδες:

“Η εν λόγω ανάρτηση πλήττει την εθνική προσπάθεια της Επιτροπής Εμβολιασμού για την ενημέρωση των γονέων ως προς τα οφέλη και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη ανώνυμη επιστολή συνθλίβει το όλο σύστημα Υγείας, παρουσιάζοντας αυτό ως απόλυτα εξαγοραζόμενο και αδιάφορο για την υγεία των Ελλήνων.

Αδικεί κατάφορα την προσπάθεια του προσωπικού των κρατικών νοσοκομείων, όταν όλοι γνωρίζουμε καλώς ότι το εμπλεκόμενο προσωπικό ξεπερνά πολύ συχνά κάθε βιολογικό όριο προκειμένου να εκπληρώσει το καθήκον του”.

Σύμφωνα με τους παιδίατρους, η συγκεκριμένη “ιστορία” βρίθει επιστημονικών ανακριβειών, σωρεύοντας και προσωποποιώντας στο αναφερόμενο σε αυτή κοριτσάκι μια ραγδαία επιδείνωση της υγείας, την οποία αποδίδει στο εμβόλιο που αυτό έκανε και στο “σαθρό” κατά την ανάρτηση σύστημα Υγείας.

Απευθυνόμενοι στις αρμόδιες αρχές, οι παιδίατροι τονίζουν ότι είναι καθήκον όλων μας να συνδράμουμε στην προσπάθεια για την διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας μέσω της εμβολιαστικής εκστρατείας:

– “Επειδή η αναρτημένη ‘ιστορία’ είναι προϊόν μυθοπλασίας και συγκέντρωσης ανακριβών και μη επιστημονικών στοιχείων.
– Επειδή η προσπάθεια του συντάκτη επικεντρώνεται στην αποσάθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
– Επειδή αδικούνται οι συνάδελφοι, οι οποίοι γνωρίζουμε καλώς ότι η προσπάθειά τους ακόμα και στις παρούσες συνθήκες, συχνά υπερβαίνει κάθε όριο προσφοράς, αποδίδοντας σε αυτούς τα χείριστα ανθρωπιστικά και επιστημονικά χαρακτηριστικά.
– Επειδή η ανωτέρω ‘ιστορία’ αποτελεί ad hoc περίπτωση του αδικήματος του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα, καθώς συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων ή φημών, ικανών να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες.
– Επειδή ουδόλως πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στα θέμα της προστασίας της υγεία. Επειδή είστε θεσμικά αρμόδιοι για να αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη ψευδή και ανυπόστατη ‘ιστορία’.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε ώστε να αναλάβετε άμεσα την πρωτοβουλία διαλεύκανσης της περίπτωσης της ανωνύμου αναρτήσεως, αποδίδοντας τις εκ του νόμου συνέπειες σε όποιον ευθύνεται”.

Η ανώνυμη ανάρτηση, η οποία έγινε στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, αναφέρει – μεταξύ άλλων – τα εξής:

“Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την Μαιρούλα (4 ετών) και την πηγαίνουν στον (στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο.

Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Μετά από τρεις περίπου μήνες, η Μαιρούλα άρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό.

Επίσης, χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον (στην) παιδίατρο.

Μόλις είδε την Μαιρούλα ο (η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος.

Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο (η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγο του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Οι γονείς σάστισαν. Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο Παίδω όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι.

Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο (η) παιδίατρος. Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος.

Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο;

Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής: Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου, αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους;

Ξαναρωτάει η μητέρα: Πως γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο; Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει.

Οι γονείς ξέσπασαν σε λυγμούς. Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο.

Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3.000 ευρώ στον νευροχειρουργό…”.

Η ίδια ανάρτηση καταλήγει ότι – ύστερα από την περιπέτεια με την υγεία του – το κοριτσάκι έχασε τελικά τη ζωή του.