Με-Νού για 5000 άτομα στην Αθήνα

Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Οκτωβρίου, η πλατεία Κοτζιά θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο τραπέζι για 5.000 συνδαιτυμόνες.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να βρεθεί στο μεγάλο αυτό κυριακάτικο τραπέζι, όπου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εντελώς δωρεάν νόστιμες συνταγές, κοκτέιλ, να παρακολουθήσει επιδείξεις μαγειρικής αλλά και να συμμετέχει σε διαδραστικά εργαστήρια.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις θετικές και νόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το “Με-Νού για 5000” όπως ονομάζεται η εν λόγω δράση, είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας “Feeding the 5000” και είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη, το Όουκλαντ, το Ναϊρόμπι, η Βαρσοβία και η Θεσσαλονίκη.

Το τραπέζι θα είναι στρωμένο από τις 13.00 έως τις 18.00 μ.μ. και τα κύρια συστατικά των πιάτων που θα σερβιριστούν θα είναι ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα που δε θα καταναλώνονταν, γιατί δεν έφτασαν στην αγορά λόγω εμφάνισης ή λόγω περισσεύματος, όπως στραβά καρότα, άσχημες πατάτες και κολοκυθάκια, κ.α.

Το Με-Νου της Κυριακής θα περιλαμβάνει:

  • 5.000 χιλιάδες μερίδες μπριάμ που θα ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αθήνας
  • Επιδείξεις μαγειρικής από τους σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρο Παπανδρέου, Γκίκα Ξενάκη και Tip the Chef που θα παρουσιάσουν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού
  • Disco Soup street party με DJs όπου το κοινό θα φτιάξει και θα μοιραστεί μια γιγαντιαία σαλάτα, καθαρίζοντας και κόβοντας λαχανικά στο ρυθμό της μουσικής
  • Anti-Food waste cocktails από τον Γιάννη Κοροβέση
  • Εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το Βritish Council και την κολλεκτίβα Troo Food Liberation.

H εκδήλωση στην Αθήνα διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback σε συνεργασία με το Μπορούμε, την WWF – Καλύτερη Ζωή, το ΒacktoCommons, το BritishCouncil και το πρόγραμμα EUFusions. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του προγράμματος ΣυνΑθηνά.