Μαραθώνιος ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου στον 7ο αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο κέντρο της πόλης.

Ο αγώνας ξεκίνησε γύρω στις 10.30 από το Ζάππειο, όπου από πιο νωρίς είχαν μαζευτεί πολλοί δρομείς. Μπαλόνια, ροζ χρώματα και χαμόγελα ελπίδας ήταν χαρακτηριστικές εικόνες του αγώνα Greece Race for the Cure.

Στις διαδρομές, οι οποίες ήταν 2 και 5 χιλιομέτρων έτρεξαν και πολλοί διάσημοι από τον τηλεοπτικό και καλλιτεχνικό χώρο. Ξεχώρισαν οι Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη.

Εταιρείες, Σύλλογοι, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Πρεσβείες, Τράπεζες, Αθλητικά Σωματεία, Γυμναστήρια και συμμετέχοντες χωρίς ομάδα, έτρεξαν στον αγώνα δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Στόχος του αγώνα ήταν κυρίως η ενημέρωση του κόσμου, η ευαισθητοποίηση και η στήριξη των γυναικών που νοσούν ή έχουν εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Η καμπάνια «Συμμετρέχω και εγώ στον αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού» – Greece Race for the Cure στέφθηκε έτσι με επιτυχία ενώ τα έσοδα από τον μαραθώνιο θα διατεθούν για την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στη στήριξη της γυναίκας που νοσεί σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.