Στεγνώνει και από εμβόλια η αγορά

Τις ελλείψεις σε εμβόλια που περιλαμβάνονται μάλιστα στο Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού καταγγέλλουν σήμερα με κατεπείγουσα επιστολή τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ, τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους οι κ.κ. Λουράντος και Μακρυγιάννης, οι ελλείψεις πλήττουν κυρίως τα μικρά παιδιά και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης καθώς μπαίνει σε κίνδυνο η δημόσια Υγεία. Στην επιστολή τους ο Πρόεδροα και ο Γραμματέας του ΠΦΣ γράφουν:

” Επανειλημμένως  έχουμε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις  ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς.

Η εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά αλλά και η ενημέρωση που έχουμε από εταιρείες καταγράφουν ελλείψεις σημαντικές εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για την Δημόσια υγεία καθώς υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.
Ενδεικτικά αναφέρονται εμβόλια των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά και για αρκετά εξ αυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.