Τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο

Υπάρχει αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη μερίδα κόσμου που πιστεύει ότι τα τρόφιμα μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο μέσα στο ψυγείο. Ειδικά τα νέας τεχνολογίας ψυγεία υπόσχονται να διατηρήσουν τα τρόφιμα που αγοράζετε φρέσκα για πολύ καιρό. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως μερικά τρόφιμα χαλάνε πολύ πιο γρήγορα ή χάνουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες με τη χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου. Γι” αυτό σκεφθήκαμε πως είναι χρήσιμο να γνωρίζετε και εσείς, ποια από τα τρόφιμα δεν θα πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο:

1.Ελαιόλαδο. Αν το βάλετε στο ψυγείο, το αποτέλεσμα θα μοιάζει με βούτυρο και όχι με λάδι.

2. Καφές. Για να διατηρήσει τη μυρωδιά του, τοποθετήστε τον σε ένα στεγανό βάζο και αφήστε το σε δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον.

3. Κρεμμύδια. Διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος ενώ πρέπει να αποφεύγεται η επαφή τους με τις πατάτες καθώς φαίνεται να χαλούν πιο γρήγορα μόλις συναντηθούν.

4. Ψωμί από φούρνο. Το ψωμί για να διατηρηθεί φρέσκο και μαλακό θα πρέπει να παραμένει εκτός ψυγείου για όσο κρατήσει.

5. Αβοκάντο. Μόνο κομμένο μπορεί να μπει στο ψυγείο. Διαφορετικά δε θα ωριμάσει και δε θα σας παρέχει τις θρεπτικές του ιδιότητες.

6. Μέλι. Διατηρείται μόνο σε κλειστή συσκευασία και κυρίως, σε θερμοκρασία δωματίου.