Τα άτομα με αναπηρία κάνουν κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Στα πλαίσια της συνάντησης της προέδρου της ΠΟΑμΣΚΠ Βάσως Μαράκα καθώς και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων Τζίτζικα Μόιρας με το πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνη συζητηθήκαν θέματα που αφορούν και τους πάσχοντες εκπαιδευτικούς με ΣΚΠ. Το κλίμα ήταν ευνοϊκό και δεκτικό και η ΕΣΑμεΑ δήλωσε τη στήριξη της στους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται και έστειλε την επιστολή που ακολουθεί στο υπουργείο Παιδείας.

Πράγματι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε παράσταση Διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς με αφορμή την διαρκή υποβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Οι φορείς αιτήθηκαν συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου για τα πλέον φλέγοντα από τα αιτήματά τους:

• Η σχολική χρονιά να ξεκινά για όλους τους μαθητές την ίδια μέρα
• Να τακτοποιηθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες στις προσλήψεις με στόχο την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
• Να σταματήσει επιτέλους ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία και να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις αναφορικά με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10% και την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.