Έργο πνοής τα εγκαίνια της Μονάδας Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπευτικών Εφαρμογών στην Κρήτη

Πρόκειται για τη μοναδική θεραπευτική Μονάδα Πυρηνικής Ιατρικής στην Κρήτη, η οποία καλύπτει ανάγκες ασθενών όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και από όλη τη νότια Ελλάδα καθώς και τα νησιά του νότιου Αιγαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1997 έως σήμερα, λειτουργούσε  με δύο θωρακισμένους θαλάμους στους οποίους νοσηλεύονταν τέσσερις ασθενείς, εβδομαδιαίως.

Ο χρόνος αναμονής των ασθενών, σύμφωνα με την 7η Υγειονομική Περιφέρειας Κρήτης, πριν από τη δημιουργία των νέων θαλάμων, ήταν από οκτώ έως δώδεκα μήνες, με συνέπεια πολλοί από αυτούς να αναγκάζονται να μεταβούν σε Μονάδες Υγείας της Αθήνας για τη θεραπεία τους.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2015 χορηγήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ειδική άδεια λειτουργίας στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής κατηγορίας Α3 του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με την προσθήκη δύο επιπλέον θαλάμων ιωδιοθεραπείας και ενός χώρου φύλαξης ραδιενεργών αποβλήτων.

Η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο οποίος τροποποιήθηκε με ενέργειες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κατά 100.000 ευρώ, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Tα εγκαίνια της Μονάδας Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπευτικών Εφαρμογών στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 11:00.