Συνάντηση Κουρουμπλή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με επίκεντρο τη συνεργασία υπουργείου – Εκκλησίας

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους συνεργασίας του υπουργείου με την Εκκλησία.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι θα προωθηθούν πολιτικές στήριξης και δημιουργίας νέων θεσμών στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης, αλλά και οικογενειακού περιβάλλοντος, για ανθρώπους με ιδιαιτερότητες, κάτι που ο ίδιος έχει δρομολογήσει από τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας.

Αναφορικά με το προσφυγικό πρόβλημα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό που ο Μακαριότατος επιμένει να συνδράμει στις προσπάθειες ανακούφισης του ανθρώπου και δίνει τη δέουσα σημασία στον συντονισμό όλων των θεσμικών φορέων της χώρας, ώστε να υπάρχει γρήγορο και απτό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας.

Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση υλοποίησης της κάρτας του πολίτη, στο πλαίσιο της απλοποίησης των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες και της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι συμπίπτουν οι απόψεις τους σε ζητήματα τακτοποίησης εκκρεμοτήτων, οι οποίες άπτονται του υπουργείου Υγείας, και στα οποία εμπλέκεται η Εκκλησία στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και στήριξης, όπου αυτή χρειάζεται.