110 εμβολιασμοί και ιατρική βοήθεια σε 190 προσφυγόπουλα

Από το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται 350 προσφυγόπουλα, ηλικίας 1 έως 16 χρονών, ξεκίνησε η εφαρμογή του Προγράμματος «We care», με τη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 110 εμβολιασμοί και δόθηκε ιατρική βοήθεια  σε 190 παιδιά προσφύγων, ενώ σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και δώρα από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Το Πρόγραμμα «We care» αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός.

Μετά την εξέταση, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς.

Το εν λόγω πρόγραμμα για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και του Ιδρύματός της και στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Μάλιστα, θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα και σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους.

Επιπλέον, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί από την UNESCΟ ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με Δήμους για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες και να προωθηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.