Λειτουργία δύο (2) κινητών ιατρικών μονάδων σε Ειδομένη και Σάμο μετά από συνεργασία της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IFRC) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δύο κινητές ιατρικές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες έχει ήδη αποστείλει η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οι οποίες έχουν τεθεί σε λειτουργία και χρησιμοποιούνται για την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων, στις περιοχές της Ειδομένης και της Σάμου.
Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος ανέφερε ότι οι δύο ιατρικές μονάδες θα είναι στελεχωμένες με το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό.
«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν παρών από την πρώτη στιγμή, στα νησιά του Αιγαίου, την Ειδομένη, την Αθήνα, αλλά και σε κάθε σημείο της χώρας που παρουσιάστηκε ανάγκη, αναπτύσσοντας αξιόλογο ανθρωπιστικό έργο και επιστρατεύοντας συνολικά 2.000 εθελοντές», υπογράμμισε ο κ. Αυγερινός. «Βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεργασία για το θέμα αυτό με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και το έργο μας έχει αναγνωριστεί τόσο από την ελληνική πολιτεία, όσο και από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού, η οποία μας στηρίζει υλικά και οικονομικά. Πρόσφατα υπογράψαμε σύμβαση για την χρηματοδότησή μας από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας αυτής έχει εκταμιευθεί και αναμένεται να καλύψει συνολικά 60.000 πρόσφυγες», διευκρίνισε ο κ. Αυγερινός.
Να σημειωθεί, ότι προηγήθηκε η ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης (D.R.E.F.), που περιλάμβανε 315.000 ελβετικά φράγκα, μέσω του οποίου διανεμήθηκαν 10.000 κιβώτια με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. «Πρόκειται για μια τεράστια βοήθεια, που αντίστοιχή της δεν έχει επιδειχθεί από κανέναν άλλον οργανισμό προς την ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερινός.