Η MSD συγχαίρει τον Δρ. Γουίλλιαμ Κάμπελ για το βραβείο Νόμπελ που έλαβε και την πρωτοπορία του στην ανακάλυψη θεραπείας για την τύφλωση των ποταμών (ογκοκερκίαση)

Η MSD με μεγάλη υπερηφάνεια, συγχαίρει τον Δρ. Γουίλιαμ Κάμπελ για την βράβευσή του με το Νόμπελ Ιατρικής και την πρωτοπορία του στην ανακάλυψη θεραπείας για την τύφλωση των ποταμών. Η τύφλωση των ποταμών, γνωστή και ως ογκοκερκίαση, είναι μια παρασιτική μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό, αποχρωματισμό του δέρματος, εξανθήματα και μόλυνση των ματιών που πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη τύφλωση. Η MSD, βασισμένη στην σημαντική ανακάλυψη των εργαστηρίων της, ανέπτυξε τη θεραπεία της ιβερμηκτίνης και μέσω ενός εκτεταμένου χορηγικού προγράμματος δωρεάς της θεραπείας, έχει καλύψει από το 1987 περισσότερους από 250 εκατομμύρια ανθρώπους στις περιοχές της Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και Υεμένης με 2 δισεκατομμύρια θεραπείες. Το 1998, η MSD επέκτεινε το πρόγραμμα για να περιλάβει και την εξάλειψη της νόσου της λεμφικής φιλαρίασης.

Ο Δρ. Κάμπελ ξεκίνησε την καριέρα του στην MSD το 1957 στην ομάδα των εργαστηρίων έρευνας και στη διάρκεια της 30ετούς θητείας του συνέβαλλε στην ανακάλυψη της αβερμηκτίνης και μετέπειτα στην ιβερμηκτίνη που αποτέλεσε σωτήρια θεραπεία για την ογκοκερκίαση. Το βραβείο θα το μοιραστεί με τον συνεργάτη στην έρευνα Σατόσι Ομούρα. Στην κατηγορία αυτή, οι δύο επιστήμονες θα μοιραστούν το βραβείο Νόμπελ με την Γιούγιου Του, για τις ανακαλύψεις της σχετικά με μια καινοτόμα θεραπεία για την ελονοσία.
Για τον Δρ Κάμπελ, ο Keneth Frazier, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της MSD δήλωσε : «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον συνάδελφό μας Δρ. Κάμπελ, ο οποίος με τη πρωτοπορία του, το πάθος του και την αφοσίωσή του στην καταπολέμηση ασθενειών στη διάρκεια της 30ετούς του καριέρας στα ερευνητικά εργαστήρια της MSD, επέτρεψε την ανακάλυψη της ιβερμηκτίνης», συμπληρώνοντας ότι «…το Χορηγικό Πρόγραμμα Ιβερμηκτίνης, το οποίο προωθούμε με τους συνεργάτες μας για περίπου 3 δεκαετίες, κατέστησε δυνατή τη διαθεσιμότητα του φαρμάκου αυτού, χωρίς χρέωση, σε όλους όσους είχαν προσβληθεί από την ασθένεια της τύφλωσης των ποταμών. Η δέσμευσή μας στην MSD είναι να μπορούμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η επιστήμη και η καινοτομία, έτσι ώστε να δίνουμε απαντήσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις για θέματα υγείας…»