Δράσεις του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, τα παιδιά της Θεσσαλονίκης «έβαλαν χρώμα» στον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα (Π.Α.Α), ζωγραφίζοντας παρέα με νεράιδες και ξυλοπόδαρους για τα παιδιά με χρόνια ρευματικά νοσήματα.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματικών Παθήσεων (12/10), περιελάμβανε ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, που ζωγράφισαν με οικολογικά υλικά μεγάλες αφίσες με το λογότυπο του Συλλόγου. Η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε με χαρούμενες φωνές και χαμόγελα ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τα μέλη του Π.Α.Α σχετικά με τη Νεανική Αρθρίτιδα αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί ο Σύλλογος, με σκοπό τη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, στα πλαίσια των δράσεων του Π.Α.Α για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα, πάνω από 250 δρομείς συμμετείχαν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στον 4ο Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, τρέχοντας με το σύνθημα «Τρέχουμε Μαζί για τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα». Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων θα διατεθούν από τη Διοργάνωση για την οικονομική στήριξη του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες», κα. Τζένη Πρατσίδου – Γκέρτση, δήλωσε σχετικά: «Σκοπός όλων των δράσεων του Π.Α.Α είναι να συμβάλλουμε ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί με χρόνια ρευματοπάθεια, που να μην λαμβάνει την πιο σύγχρονη ιατρική φροντίδα, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική σωματική μειονεκτικότητα ή αναπηρία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, πολύ σημαντικό ρόλο θεωρούμε ότι παίζει η σωστή ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα νοσήματα αυτά. Τα παιδιά που ζωγράφισαν μαζί μας σήμερα, μετέφεραν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το μήνυμα και μας έδωσαν ελπίδα να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.