Διανομή ανθρωπιστικού υλικού μετά από συνεργασία Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού & Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρουσία εκπροσώπων της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, διένειμε σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.
Η διανομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια σχετικής διμερούς συμφωνίας ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, ύψους 200.000 ευρώ. Η συμφωνία αφορά στην υλοποίηση προγράμματος με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των προσφύγων και των μεταναστών, που καταφθάνουν σε περιοχές όπου παρατηρούνται ιδιαίτερα αυξημένες μεταναστατευτικές ροές και πιο συγκεκριμένα στο νησί της Λέσβου και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Το ανωτέρω ποσό καλύπτεται από κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.
Τουλάχιστον 19.000 πακέτα με είδη υγιεινής προβλέπεται να διανεμηθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2015. Ήδη έχουν ξεκινήσει διανομές στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Ενσωμάτωσης και Προσφύγων (Αθήνα), στον Ειδικό Χώρο Διαμονής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα Αττικής και στον προσφυγικό καταυλισμό Καρά Τεπέ, στη Λέσβο.
Όλες οι διανομές υποστηρίζονται από επαγγελματικό και εθελοντικό προσωπικό του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ ειδικότερα για το νησί της Λέσβου προβλέπεται η οργάνωση δύο κύκλων εκπαίδευσης εθελοντών, με στόχο την ενδυνάμωση του υφιστάμενου εθελοντικού δυναμικού και την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της δράσης.