Το 15ο PHARMA point «ανοίγει» τις πύλες του το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Το 15ο PHARMA point θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, ενώ θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία Frezyderm.
Με κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου «Φαρμακείο: επιστημονική συμβουλή και επιχειρηματικότητα», δίνει έμφαση στον διττό ρόλο του φαρμακοποιού, ως επιστημονικού συμβούλου υγείας και ως επιχειρηματία, όπως το νέο οικονομικό περιβάλλον υπαγορεύει.
Ξεχωριστή στιγμή στο συνέδριο θα αποτελέσει η παρουσία του αντιπροέδρου του Συλλόγου των Γερμανών Φαρμακοποιών ABDA (Federal Union of German Associations of Pharmacists) κ. Mathias Arnold, παρουσιάζοντας το γερμανικό μοντέλο λειτουργίας των φαρμακείων, καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τους φαρμακοποιούς προς τους πολίτες. Η παρουσίαση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της συζήτησης για το τι προβλέπεται σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων στη χώρα μας μετά τις νομοθετικές εξελίξεις ως συνέπεια του Μνημονίου. Τη σημασία της ανεξαρτησίας και αυτονομίας λειτουργίας φαρμακείων θα παρουσιάσει ο οικονομολόγος Υγείας κ. Μάρκος Ολλανδέζος, συνεργάτης του Τομέα των Οικονομικών της Υγείας ΕΣΔΥ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως:
• Φαρμακευτικές σπουδές: προσαρμογή του περιεχομένου τους στις νέες ανάγκες
• Φαρμακευτική Φροντίδα-Υπηρεσίες από το φαρμακείο
• Στρογγυλό τραπέζι: Οι φαρμακοποιοί δημιουργούν το φαρμακείο του αύριο
• Διατροφή ατόμων με ειδικές διατροφικές ανάγκες
Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Διοίκηση φαρμακείου», σε συνεργασία με το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και χορηγό την εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ

Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς και συμμετοχή στην προσπάθεια τόνωσης της φαρμακευτικής αγοράς.