Νέα Δεδομένα στο Υποτροπιάζον/Ανθεκτικό Πολλαπλό Μυέλωμα στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας

Η Takeda Pharmaceutical Company Limited ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα δεδομένα Φάσης ΙΙΙ από την κλινική μελέτη TOURMALINE-MM1 της ιξαζομίμπης στο 57ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας (ASH) που θα πραγματοποιηθεί στο Ορλάντο της Φλόριντα από τις 5 ως τις 8 Δεκεμβρίου του 2015. Συνολικά, 19 περιλήψεις με χορηγό την εταιρεία οι οποίες αντιπροσωπεύουν το εύρος και το βάθος του χαρτοφυλακίου αιματολογίας-ογκολογίας της Takeda έγιναν δεκτές για παρουσίαση στο φετινό συνέδριο.

Η Dixie-LeeEsseltine, MD, FRCPC, Αντιπρόεδρος, Μονάδα Θεραπευτικού Τομέα Ογκολογίας, Takeda,δήλωσε: “Περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία το φετινό ετήσιο συνέδριο της ASH. Θα παρουσιάσουμε βασικά δεδομένα για το πρόγραμμα της ιξαζομίμπης, καθώς και τα σχετικά με τη μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη, δεδομένα πενταετούς συνολικής επιβίωσης στο υποτροπιάζον/ανθεκτικό λέμφωμαHodgkin. Η επιτυχία αυτών των δύο προγραμμάτων, σε συνδυασμό με τα δεδομένα που θα παρουσιάσουμε για τη γραμμή παραγωγής μας, αποτελεί την υλοποίηση δεκαετιών δέσμευσης προς τους ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες.”

Ο Philippe Moreau, M.D., Πανεπιστήμιο της Ναντ, Γαλλία, Κύριος Ερευνητής της TOURMALINE-MM1, δήλωσε: “Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν δεδομένα Φάσης III για την ιξαζομίμπη, έναν αναστολέα πρωτεασώματος ο οποίος χορηγείται από το στόμα μία φορά ανά εβδομάδα επί 3 εβδομάδες σε θεραπευτικό κύκλο 4 εβδομάδων, και, αν εγκριθεί, θα ενεργοποιήσει το πρώτο αποκλειστικά από το στόμα τριπλό θεραπευτικό σχήμα που θα περιέχει αναστολέα πρωτεασώματος για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του υποτροπιάζοντος/ανθεκτικού πολλαπλού μυελώματος. Σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα της Takeda για την εξέλιξη της αναστολής του πρωτεασώματος, συνεχίζουμε την προσπάθεια με στόχο την παροχή νέων επιλογών για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων αναγκών των ασθενών με πολλαπλό μυέλωμα.”