Γρηγορότερος μεταβολισμός Τώρα!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 6 εύκολες συμβουλές που υπόσχονται να ξεκλειδώσουν τον μεταβολισμό μας, με απλό τρόπο! Υιοθετήστε τις.

1 Καταναλώστε περισσότερα βιoλογικά τρόφιμα
Είναι καλό είναι να προτιμάμε βιολογικά τρόφιμα, τα οποία δεν είναι επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα. Τα φρούτα που συνήθως περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα -όταν δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας- είναι τα μήλα, τα ροδάκινα και οι φράουλες, ενώ πρώτα στη λίστα των πιο επιβαρυμένων λαχανικών… φιγουράρουν τα καρότα και οι πατάτες.

2 Στο κρύο!
Σύμφωνα με έρευνα, η έκθεσή μας στο κρύο είναι τόσο αποτελεσματική όσο η μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα, όσον αφορά την απώλεια βάρους. Και οι δύο πράξεις φαίνεται να οδηγούν στην έκκριση 2 ορμονών που διεγείρουν τη δημιουργία του λεγόμενου καφέ λίπους στο σώμα. Σε αντίθεση με το «κακό» λευκό λίπος, που αποθηκεύει ενέργεια, το «καλό» καφέ λίπος την καταναλώνει για να διατηρήσει σε βιώσιμα για τον οργανισμό
μας επίπεδα τη θερμοκρασία μας. Φυσικά, δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο σημείο να τουρτουρίζουμε˙ αρκεί να ρίξουμε τη θερμοκρασία που επικρατεί στο σπίτι μας κατά 2 βαθμούς, συμβουλεύουν οι ειδικοί, και θα έχουμε διπλό κέρδος: όφελος στην τσέπη και στον μεταβολισμό μας.

3 Μήλο με τη φλούδα
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε μέχρι να δούμε νέες μελέτες να επιβεβαιώνουν τη δράση του ουρσολικού οξέος που περιέχεται στη φλούδα, είναι να καταναλώνουμε το μήλο με τη φλούδα, που έτσι κι αλλιώς έχει περισσότερες φυτικές ίνες.

4 Πράσινο τσάι
Μπορεί να μην είναι ακριβώς μαγικό φίλτρο, αλλά το πράσινο τσάι φαίνεται να έχει «μαγικές» ιδιότητες στην τόνωση του μεταβολισμού μας. Οι αντιοξειδωτικές κατεχίνες και η καφεΐνη που περιέχει φαίνεται, υπό προϋποθέσεις, να επιδρούν στη διαδικασία της λιπόλυσης και της θερμογένεσης.

5 Νερό
Ακόμα και μια ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να «ρίξει» τον μεταβολισμό μας. Κατά προσέγγιση
χρειαζόμαστε 1,5 λίτρο υγρών ημερησίως. Το νερό πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή μας για ενυδάτωση, αλλά καλές επιλογές είναι επίσης οι χυμοί φρούτων (χωρίς την προσθήκη ζάχαρης), το γάλα και διάφορα ροφήματα, όπως το τσάι και το χαμομήλι.

6 Νωρίς για ύπνο
Ο ελλιπής ύπνος συνδυάζεται με διαταραχή δύο ορμονών οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους: της λεπτίνης και της γκρελίνης. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι γυναίκες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους και κοιμούνταν τουλάχιστον 7 ώρες ημερησίως έχαναν ευκολότερα βάρος, συγκριτικά με γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερο.