Ποια τρόφιμα βοηθούν στη μείωση του άγχους;

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα κύρια φυσικά αγχολυτικά συστατικά, αλλά και σε ποια τρόφιμα μπορείτε να τα βρείτε για να μειώσετε τα υψηλά επίπεδα άγχους και πίεσης.

Τεΐνη – Καφεΐνη
Το κύριο συστατικό το οποίο περιέχεται στα φύλλα του τσαγιού. Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα, το συστατικό αυτό δεν ήταν άλλο από τη γνωστή σε όλους καφεΐνη.

Οι σωστές ποσότητες καφεΐνης, λειτουργούν ευεργετικά σε σημαντικό επίπεδο, ως προς την ψυχική μας κατάσταση, συμβάλλοντας θετικά στη μείωση των επιπέδων στρες που μπορεί να βιώνει κανείς στην καθημερινότητά του. Ιδανικά καταναλώστε το συγκεκριμένο συστατικό στις πιο καθαρές μορφές του, δηλαδή βράζοντας τα φύλλα ποικιλίας μαύρου ή πράσινου τσαγιού και πίνοντας το ρόφημα τους.

Μαγνήσιο
Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ιχνοστοιχεία, που μπορεί να συμπεριλάβει κανείς στη διατροφή του προκειμένου όχι μόνο να ενισχύσει τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και να μειώσει τα επίπεδα στρες στην καθημερινότητά του.

Στις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο συμπεριλαμβάνονται σε ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι, τα κάσιους αλλά και το σουσάμι, οι μπανάνες, το μπρόκολο, η βρώμη, ο αρακάς, και το καλαμπόκι.

Σύμπλεγμα βιταμινών Β
Τέλος, το σύμπλεγμα βιταμινών Β, ιδιαίτερα η Β6 και η Β12 συμβάλλουν σημαντικά για στη διαφύλαξη της ενέργειάς μας, αλλά και τη ρύθμιση της διάθεσής μας.

Τροφές πλούσιες σε σύμπλεγμα βιταμινών Β6 είναι το σπανάκι, οι κόκκινες πιπεριές και το σκόρδο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, η μπανάνα, το πεπόνι και το σέλινο.

Η βιταμίνη B12, είναι απαραίτητη για ένα υγιές νευρικό σύστημα και σχεδόν αποκλειστικά, μπορεί να βρεθεί σε ζωικές τροφές, όπως το κρέας, το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και τα αυγά.