3 εύκολα και γρήγορα βήματα για να προλάβετε το κρυολόγημα

Δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία αν σας πει ο γιατρός σας ότι έχετε κρυολογήσει.

Το κρυολόγημα αποτελεί μια λοίμωξη η οποία με τις κατάλληλες ιατρικές συμβουλές θεραπεύεται σχετικά γρήγορα. Μέχρι πρόσφατα, οι ερευνητές πίστευαν υπήρχαν περίπου 100 είδη ρινοϊών, που αποτελούν την πιο πιθανή αιτία για ένα κρυολόγημα.

Όλα τα σημάδια είναι εκεί: ο λαιμός σας είναι τραχύς, έχετε αρχίσει να φτερνίζεστε συχνά, νιώθετε το κεφάλι σας “βαρύ” και έναν πονοκέφαλο που μοιάζει να αυξάνεται σιγά-σιγά. Ξέρετε, δηλαδή, ότι θα αρρωστήσετε.

Τα τέσσερα βήματα για να αποφύγετε το κρυολόγημα είναι:

  • Φάτε κοτόσουπα, ναι σωστά διαβάσατε, η κοτόσουπα βοηθά στην άμεση ανακούφιση από το κοινό κρυολόγημα. Παλιό γιατροσόφι αλλά πάντα θαυματουργό και επίκαιρο
  • Πιείτε ή φάτε βιταμίνη C. Αν δεν μπορείτε να καταναλώσετε 2 κιλά πορτοκάλια μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα φαρμακείο αναβράζοντα δισκία βιταμίνης C. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και με 1000mg την ημέρα θα δείτε αμέσως μεγάλη διαφορά
  • Σκόρδο: Περιέχει αλλικίνη, ένα θειικό συστατικό που παράγει ισχυρά αντιοξειδωτικά όταν αποσυντίθεται. Έρευνα του 2001 έδειξε ότι οι άνθρωποι που παίρνουν συμπληρώματα σκόρδου για 12 εβδομάδες μεταξύ του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου έχουν λιγότερα κρυολογήματα. Και από εκείνους που τελικά αρρωσταίνουν, όσοι παίρνουν συμπλήρωμα σκόρδου αισθάνονται καλύτερα γρηγορότερα. Το σκόρδο σας δίνει πολλά αντιοξειδωτικά, όταν καταναλώνεται ωμό. Αλλά η γεύση του είναι πολύ δυνατή για τα γούστα σας, μπορείτε κάλλιστα να προμηθευτείτε κάψουλες με εκχύλισμα σκόρδου. Καλό σύμμαχος για την υγεία μας αλλά κακός για τους άλλους που θα έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Σημαντικό σε όλα αυτά που αναφέραμε και σίγουρα το γνωρίζουμε όλοι μας, είναι ότι έτσι και επιδεινωθεί η κατάσταση μας θα πρέπει αμέσως να επισκεφτούμε το γιατρό μας.

Η καλή διατροφή πάντως σε κάθε περίπτωση είναι σύμμαχός μας στο κρυολόγημα αλλά και σε άλλες ασθένειες.