Ενημερωτική Ημερίδα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας

Συμβάλλοντας στην ουσιαστική κοινωνική δράση της ενημερωτικής εκστρατείας ‘’LET’S ΠΑΠ’’
για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, η ΕΛ.ΑΣ, και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στην Ενημερωτική Ημερίδα για την «Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής καμπάνιας «LET’S ΠΑΠ»  με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Μελετών και Παθολογίας Τραχήλου(HeCPA), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής σε συνεργασία με το «Άγγιγμα Ζωής», της Leaseplan και την ευγενική χορηγία της Ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας AENORASIS, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο της Υγείας.

Με κοινό όραμα την μείωση των περιστατικών εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα  και αποστολή την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού  για την αξία της πρόληψης και τη σημασία του συστηματικού γυναικολογικού ελέγχου, οι συνεργαζόμενοι φορείς προγραμματίζουν μια εκστρατεία ενημέρωσης για το  σύνολο  της Ελληνικής περιφέρειας με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα πως: ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος είναι μια απλή, ανώδυνη και σύντομη διαδικασία που δεν πρέπει να φοβίζει καμία γυναίκα, αφού μια και μόνον εξέταση μπορεί να της σώσει τη ζωή. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί και μπορεί να είναι ιάσιμος εάν ανιχνευθεί έγκαιρα.

Το βασικό μήνυμα επικοινωνίας είναι: «Let’s ΠΑΠ, Καν’ το για σένα» υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που πρέπει να δίνει κάθε γυναίκα στον τακτικό γυναικολογικό της έλεγχο, και πως αυτό θα πρέπει να το κάνει πρωτίστως για εκείνη, για τη δική της τη ζωή, για τη δική της υγεία. Θα παρουσιαστούν τα βασικά και σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας της Εκστρατείας: η πρώτη Ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας “LET’S ΠΑΠ” (www.letspap.gr) και το Virtual Reality Project «LΕΤ’S ΠΑΠ Καν’ το για σένα», καθώς και οι νέες διαγνωστικές μέθοδοι και τα εργαλεία πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε επίπεδο Μοριακής Βιολογίας.

Πρόγραμμα Ενημερωτικής Ημερίδας:
Την εκδήλωση παρουσιάζει η πρέσβειρα  του “LETS ΠΑΠ”, Κλέλια Χαρίση.

Χαιρετισμοί:

  • Καλλιόπη Μενελάου, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής
  • Λιακάκος Θεόδωρος, Υποπλοίαρχος Λ.Σ, Μαιευτήρας-γυναικολόγος, Χειρούργος
  • Μαρασιώνης Νικόλαος, Πύραρχος, Ογκολόγος (Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος)
  • Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Γενικός Διευθυντής AENORASIS
  • Χριστίνα Νομικού , Πρόεδρος συλλόγου «Άγγιγμα Ζωής»

Ομιλητές:

«Η ψυχιατρική προσέγγιση του γυναικολογικού καρκίνου»
Γιώργος Χριστοδούλου,  MD, PhD, FRCPsych, FICP, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, τ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας

«Νόσος και Πρόληψη του ΚΤΜ»
Μαρία Χαλάτση, Marketing Manager Diagnostics Department AENORASIS

«Καρκίνος Τραχήλου μήτρας και σεξουαλική συμπεριφορά. Μετάβαση από τη δευτερογενή στην πρωτογενή  πρόληψη»
Mάντζαρης Γεώργιος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών , Αστυνομικός Διευθυντής  Υ.Γ , Διευθυντής Γυναικολογικού τμήματος ΕΛ.ΑΣ

«Θετικό Τεστπαπ και πρωκτός: Και τώρα τι κάνω;»
Δοντάς Ιωάννης, Αστυνόμος Α/Α’( ΥΓ), Διευθυντής Χειρουργικού τμήματος ΕΛ.ΑΣ, Χειρουργός-Πρωκτολόγος

«Παρουσίαση της δωρεάν εφαρμογής LETS ΠΑΠ»
Κωνσταντίνος Ψυχούλης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας AENORASIS

«Παρουσίαση ενημερωτικής εκστρατείας ‘’LETS ΠΑΠ’’ για την πρόληψη του ΚΤΜ και του Virtual Reality Project»
Κλέλια Χαρίση, δημοσιογράφος-Πρέσβειρα LETS ΠΑΠ

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί μέσα από  ένα διαδραστικό παιχνίδι με την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Οι νικήτριες θα κερδίσουν δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις.