Έκτωρ Παρτάλης: Ο δραστήριος χειρουργός ορθοπαιδικός που διαπρέπει στον Πειραιά

Της Ελένης Τσιάβο

Σίγουρα τον ξεχωρίζεις από την αύρα που εκπέμπει ως άνθρωπος από την πρώτη κιόλας συνάντηση μαζί του. Καλοσυνάτος, εξαιρετικά ευγενής με τρόπους που θυμίζουν άλλες πιο αληθινές εποχές. Μας υποδέχτηκε ένα μεσημέρι στο ιατρείο του, χαμογελαστός και με απόλυτα θετική διάθεση. Στην πόλη του Πειραιά είναι αρκετά γνωστός στους ασθενείς του, που τον εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια, όπως λένε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Ο λόγος για τον ιατρό, κύριο Έκτορα Παρτάλη, που εξειδικεύεται στην χειρουργική ορθοπαιδική.

Τρομερά μαχητικός και με όρεξη για δημιουργία, μια δραστήρια προσωπικότητα που ψάχνει συνεχώς τρόπους να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους ενημερώνοντας τους, σχετικά με ζητήματα ιατρικής φύσης που τους ταλανίζουν. Μια φράση του Πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη που θα χαρακτήριζε πλήρως τον κ. Παρτάλη,  είναι «Ουκ ένι ιατρικήν είδέναι, όστις μη οίδεν ό τι εστίν άνθρωπος», δηλαδή «Είναι αδύνατο να ξέρει την ιατρική αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ο άνθρωπος». Ο συγκεκριμένος ιατρός έχει καταφέρει να κάνει όσους έχουν δεχθεί τις ιατρικές φροντίδες-υπηρεσίες του, να μιλούν με τα πιο ζεστά λόγια και για την ανθρωπιά αλλά και την επιστημονική του κατάρτιση.

Ο κ. Παρτάλης ήθελε από νεαρή κιόλας ηλικία να γίνει γιατρός έχοντας επιλέξει την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, η οποία όπως εξομολογείται, τον είχε καταπλήξει από νωρίς. «Διαβάζοντας διάφορα βιβλία κατέληξα ότι η ορθοπαιδική είναι ότι καλύτερο για μένα» μας εκμυστηρεύεται ο ίδιος.Η ιατρική τελικά όχι μόνο τον κέρδισε αλλά την αγάπησε βαθιά καθώς έγινε η ίδια του η ζωή.

Το 2003, ξεκίνησε την λειτουργία του ιατρείου στον Πειραιά, όπου προσφέρονται εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από την έμπειρη ομάδα του ενώ από το 2010 και μέχρι σήμερα είναι διευθυντής του Ορθοπαιδικού τμήματος της «Βιοκλινικής Πειραιά». Εκεί θα τον βρεις για πολλές ώρες της ημέρας, όπου εργάζεται εξαντλητικά, με απόλυτη στοχοθέτηση, με πειθαρχία για να τα καταφέρει. 

Τον ρωτήσαμε έπειτα για το εάν μετάνιωσε ποτέ καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, που έγινε ιατρός. Είναι όμως κατηγορηματικός: «Δεν μετάνιωσα ποτέ παρόλο που είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται να αφιερώσεις πάρα πολλές ώρες, να καταναλώσεις χρόνο από την προσωπική σου ζωή και πρέπει επίσης να είσαι πάντα σε μια εγρήγορση για τους ασθενείς σου και τα περιστατικά σου. Είναι μια όμορφη απόφαση και στόχος ζωής να προσφέρεις σε ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη!».

Όσον αφορά την Ιατρική στην Ελλάδα, ο κύριος Παρτάλης είναι αισιόδοξος για το μέλλον, τονίζοντας πως ενώ υπάρχουν αρκετές δυσχέρειες και “πληγές” στον πολύπαθο χώρο της Υγείας, πολλά μπορούν να αλλάξουν αρκεί να δοθεί έμφαση και ώθηση σε όσα πραγματικά αξίζει να εισπράξει ο ασθενής. Από την άλλη σημειώνει, πως το εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό με την άρτια επιστημονική εκπαίδευση και διάθεση για προσφορά, δίνει μια δυναμική πνοή και θετική νότα παρά τις αντιξοότητες που καθημερινά βιώνει.

Εμείς τον ευχαριστούμε θερμά για όσα μοιράστηκε μαζί μας και ευχόμαστε να συνεχίσει την ίδια αξιόλογη πορεία που έχει ήδη σημειώσει.

Η ιστοσελίδα του ιατρού: https://www.partalis.gr/