Τα 4 πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα αυγά!

1. Ένα μόνο αυγό περιέχει 14 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β, D και Ε, ενώ αποτελεί και κορυφαία πηγή ασβεστίου, σεληνίου και ιωδίου.

2. Περιέχει χολίνη που βοηθά στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου: Επιπλέον, παίζει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση των μεμβρανών των κυττάρων, επηρεάζοντας μια σειρά από ζωτικές λειτουργίες μέσα στο σώμα. Η χολίνη όχι μόνο βοηθά την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά συμβάλλει στην καλή ηπατική λειτουργία και το μεταβολισμό, ενώ έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

3. Διατηρεί την καλή υγεία των ματιών καθώς όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι φυσική πηγή βιταμίνης Α. Οι κρόκοι περιέχουν επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν να αντισταθμίσουν κάποιες εκφυλιστικές διεργασίες που επηρεάζουν την υγεία των ματιών.

4. Το φυλλικό οξύ είναι συστατικό των αυγών και ιδιαίτερα σημαντικό για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Συχνά περιλαμβάνεται στην διατροφή ως συμπλήρωμα – κυρίως στις γυναίκες που είναι έγκυες – για να βοηθήσει στην πρόληψη της δισχιδούς ράχης και άλλες συγγενείς ανωμαλίες στα βρέφη.