6 συμβουλές για μαλλιά με όγκο

Έχεις λεπτή τρίχα και τα μαλλιά σου φαίνονται διαρκώς άτονα και χωρίς όγκο;

Αν δεν επιθυμείς να τα ενισχύσεις με πρόσθετα βοηθήματα ή αλλιώς τις γνωστές τρέσες, ορίστε τι μπορείς να κάνεις για να δώσεις όγκο στα μαλλιά με φυσικό τρόπο.

Ο όγκος στα μαλλιά ξέρει σίγουρα πώς να κλέβει τις εντυπώσεις, αλλά εσύ ξέρεις πώς μπορείς να τον κερδίσεις; Πριν διαβάσεις τα παρακάτω βήματα έχε κατά νου ότι για το ιδανικό αποτέλεσμα πρέπον θα ήταν να εφαρμόζονται αν όχι όλα τουλάχιστον συνδυαστικά, γιατί ο όγκος δημιουργείται από συνδυασμό μεθόδων και όχι με ένα μαγικό ραβδί.

1. Λούσιμο

Γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Επέλεξε ένα σαμπουάν που υπόσχεται να δώσει σώμα στην τρίχα και να την ενισχύσει ώστε αυτή έπειτα να φαίνεται πιο παχιά και δυνατή.

2. Ξέβγαλμα

Το ξέβγαλμα αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία καθώς απομακρύνει όλα τα περιττά στοιχεία που παρασιτεύουν στην τρίχα και έπειτα την κάνουν βαριά. Υπολείμματα προϊόντων styling, ρύποι και τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής προσθέτουν βάρος στα μαλλιά γεγονός που τα εμποδίζει να είναι ανάλαφρα και να έχουν όγκο.

3. Styling

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα styling που υπόσχονται να προσφέρουν όγκο στα μαλλιά σου, όπως ειδικοί αφροί που εφαρμόζονται στις ρίζες ή σε όλο το μήκος «φουσκώνοντας» το αποτέλεσμα.

4. Πιστολάκι

Το πιστολάκι αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς σου συμμάχους, καθώς η θερμότητα είναι διατεθειμένη να κάνει θαύματα.

Για αρχή, φρόντισε να είσαι σκυμένη όσο στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Έπειτα, αφότου έχεις εφαρμόσει το ειδικό προϊόν όγκου, δώσε φόρμα στα μαλλιά σου διοχετεύοντας τον αέρα από το σεσουάρ προς τις ρίζες, από την μέσα μεριά και έχοντας εφαρμόσει στο πιστολάκι το ειδικό στόμιο.

5. Διατήρηση όγκου

Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω κι το αποτέλεσμα σε ευχαριστεί, πώς μπορείς να το διατηρήσεις και τη δεύτερη ημέρα; Το χαλαρό πιάσιμο των μαλλιών στο επάνω μέρος του κεφαλιού εγγυάται ότι θα σου εξασφαλίσει το 70% του όγκου και την επόμενη ημέρα.

Tip: Αν δεν χρησιμοποιείς πιστολάκι, έχε στο νου σου ότι το Βήμα #5 μπορεί να αντικαταστήσει με εξίσου θετικά αποτελέσματα το Βήμα #4. Συγκεκριμένα, είτε αφότου έχεις στεγνώσει ελαφρώς τα μαλλιά είτε όχι, πιάσε τα στο επάνω μέρος του κεφαλιού, δίνοντας ανοδική πορεία στις ρίζες. Όταν τα αφήσεις ο όγκος που θα έχουν θα σε εκπλήξει.

6. Κρεπάρισμα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους παλιούς, καλούς και πατροπαράδοτους τρόπους που προσφέρουν σίγουρα αποτελέσματα και όγκο με διάρκεια, όπως είναι το κρεπάρισμα. Ωστόσο, το κρεπάρισμα συνιστά μια διαδικασία που αν δεν εφαρμοστεί σωστά μπορεί να αποβεί μοιραία για την κουπ σου.

How to: – Πιάσε μια τούφα και κράτησέ την από την άκρη της. – Με την ειδική χτένα ξεκίνα από πάνω και χτένισε τα μαλλιά προς τα κάτω αφήνοντας παράλληλα τη χτένα να πάρει μαζί της μερικές τρίχες. – Επανέλαβε 2-3 φορές.

Don’t: Μην πραγματοποιείς μικρές κινήσεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή κοντά στις ρίζες γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μπερδέψεις τα μαλλιά σου και έπειτα να τα ταλαιπωρήσεις πολύ στο βούρτσισμα.